Vintense introduceert SOBER, de eerste bag-in-box met alcoholvrije wijn in België

22/04/2024

Share:

Met een groeiend aantal mensen dat ervoor kiest om hun alcoholconsumptie te beperken, hetzij permanent of tijdelijk, vanwege gezondheidsredenen of persoonlijke overtuigingen, heeft Vintense besloten om zijn assortiment uit te breiden. Al lang voordat de 0%-trend begon, bood het Belgische bedrijf alcoholvrije wijnen aan. Nu, net op tijd voor de zomer, introduceert de marktleider SOBER, de allereerste bag-in-box met alcoholvrije wijn in België.

Bag-in-box SOBER: de nieuwe must-have voor de zomer

Naast het bekende assortiment gebottelde wijnen, zoals Bio Organic, Cépage, O°rigin, Fines Bulles en Prestige, en heerlijke mocktails, verrast Vintense de Belgische markt met een gloednieuw product: SOBER, de eerste bag-in-box met alcoholvrije wijn. Dankzij de luchtdichte en lichtbestendige verpakking blijft de optimale kwaliteit tot wel 30 dagen na opening behouden.

De witte en roséwijnen SOBER zijn verkrijgbaar in handige bag-in-boxen van 2 liter. Met de lancering net voor de zomer is deze nieuwigheid ideaal voor barbecues, picknicks en gezellige avonden met vrienden en familie.

Een familiegeschiedenis sinds 1895

Achter de innovatie staat de gepassioneerde Belgische familie Stassen, die al sinds 1895 wijnproducten ontwikkelt in het hart van de Aubelvallei. In de late jaren ’80 nam de familie een gedurfde beslissing om zich te specialiseren in alcoholvrije dranken. Ze werden pioniers in Europa op het gebied van dealcoholisatie van dranken. Zo ontstond Vintense, het eerste alcoholvrije wijnmerk in België, lang voordat alcoholvrije dranken de populariteit bereikten die ze vandaag genieten.

Anne Stassen, COO Neobulles: “We hebben niet alleen de smaak voor hoogwaardige producten geërfd van onze voorouders, maar ook hun passie voor kwaliteit en het plezier van het delen. Vintense is uitgegroeid tot dé referentie voor alcoholvrije wijnen, en we blijven ons merk voortdurend ontwikkelen om deze positie te behouden.”

Zorgvuldige druivenselectie

Bij Vintense ligt de nadruk op de zorgvuldige selectie van druivensoorten. De oenologen van Vintense kiezen druiven die hun unieke eigenschappen behouden, zelfs na het dealcoholisatieproces. Het is de uitmuntendheid van deze druiven die de reputatie van de 0° cuvées van Vintense bepaalt.

Thierry Cowez, oenoloog voor Neobulles: “Onze uitdaging bij Vintense is om wijnen te selecteren waarbij het dealcoholisatieproces de natuurlijke kwaliteit niet aantast, waardoor toevoeging van suikers of andere vervangers tot een minimum wordt beperkt. Alcohol kan zwakheden verhullen, maar bij dealcoholisatie is er géén ruimte voor compromissen.” 

Bekroonde wijnen, wereldwijde distributie

Dankzij de expertise en de ongeëvenaarde kwaliteit van hun producten heeft Vintense uitstekende reputatie opgebouwd en al meer dan 20 prijzen gewonnen. Onlangs heeft Vintense zelfs een Grand Gold-medaille ontvangen voor hun Prestige Rosé op de Oenologues de France-wedstrijd (Vinalies Internationales). Het 100% Belgische merk wordt momenteel verdeeld in meer dan 40 landen en streeft ernaar om zijn bereik verder uit te breiden.

SOBER bag-in-box White is verkrijgbaar bij Carrefour. SOBER bag-in-box Rosé is verkrijgbaar bij Delhaize en Carrefour, en weldra ook bij Colruyt. Prijs: €12,49.

Note to press, not for publication:

For more information and/or images, please contact Kurt Peeters