Stichting Leergeld en Efteling gaan samenwerken om nog meer gezinnen te betoveren

07/12/2023

Share:

Eén op de twaalf kinderen in Nederland groeit op in armoede. De Nederlandse Stichting Leergeld zet zich in voor die kinderen en hun gezinnen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Zodat óók zij mee kunnen doen in de maatschappij. De stichting maakt het mogelijk dat kinderen een fiets hebben om mee naar school te gaan, maar ook een sport kunnen beoefenen, op muziekles kunnen of een dagje uit kunnen gaan. Vanaf komende kerstvakantie werken Stichting Leergeld en de Efteling samen om Nederlandse gezinnen met financiële uitdagingen een dagje betovering te bieden. 

Kracht van verhalen

“Het werk dat Stichting Leergeld doet is ontzettend belangrijk in de maatschappij. Stichting Natuurpark de Efteling zorgt er als enige aandeelhouder voor dat de Efteling een plek blijft waar mensen dichterbij elkaar kunnen komen door de kracht van verhalen”, vertelt stichtingsvoorzitter Hans Janssen. “Dan is het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt, ongeacht fysieke, financiële of sociale beperkingen. Deze samenwerking sluit daar helemaal op aan en daarom slaan we graag de handen ineen. In ieder geval de komende vijf jaar schenken we jaarlijks 80.000 entreetickets aan Stichting Leergeld voor gezinnen in Nederland met geldzorgen. We kijken er enorm naar uit om die gezinnen te verwelkomen en onder te dompelen in de Wereld vol Wonderen!”

Samen onbezorgd herinneringen maken 

Stichting Leergeld helpt jaarlijks zo’n 160.000 kinderen en dat aantal blijft groeien. De organisatie kent inmiddels 113 lokale locaties met veel vrijwilligers die daadwerkelijk bij de gezinnen thuiskomen. “Kinderen uit gezinnen met financiële problemen kunnen vaak niet meedoen aan activiteiten die voor andere kinderen heel normaal zijn, bijvoorbeeld op school of tijdens de vakantie”, vertelt Gaby van den Biggelaar, Directeur-bestuurder bij Stichting Leergeld. “Samen onbezorgd herinneringen maken tijdens een uitstapje, zoals een bezoek aan de Efteling, hoort daar ook bij. Het uitgangspunt van deze samenwerking is dat wij de komende vijf jaar alle gezinnen die door onze lokale locaties geholpen worden een dagje Efteling gunnen. Vanwege de reisafstand vanuit sommige regio’s zal dit voor een aantal gezinnen lastiger worden, daarvoor bekijken we uiteraard samen alle mogelijkheden.”

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters