PERSFOTO: Contouren nieuwe Bäckerei Krümel zichtbaar in de Efteling

29/04/2021

De ambachtelijke bakkerij die in het attractiepark op het plein tegenover de familieachtbaan Max & Moritz zal openen, krijgt langzaam vorm.

Share:

De contouren van de nieuwe horecalocatie Bäckerei Krümel zijn al zichtbaar in de Efteling. De afgelopen weken is de fundering gelegd en zijn de vloeren gestort. Nu gaat de bouw de hoogte in. De robuuste houten spanten van 15 x 8 meter tonen duidelijk hoe de bakkerij eruit komt te zien. De komende weken worden de muren van het gebouw (25 x 15 meter) opgemetseld, daarna volgen de houten planken van het gezellige restaurantgedeelte. De bakkerij is het sluitstuk op het Max & Moritz-plein, waardoor het gevoel van een Alpendorpje wordt benadrukt. Als de bouw op schema blijft lopen, opent Bäckerei Krümel deze winter haar deuren. 

De typisch vormgegeven spanten, die aan de binnenkant mooi zichtbaar blijven, zijn van duurzaam gezaagd inlands Douglas-hout met FSC-keurmerk. Voor het geraamte zijn de kernen van de stammen gebruikt, de planken komen aan de buitenkant van het gebouw. De rustieke uitstraling met grove noesten versterkt de sfeer van een authentieke Duitse Konditorei. De muren van de bakkerij worden in zes weken tijd met 43.000 bakstenen opgemetseld. De daken worden straks belegd met 20.000 leipannen.  

Interieur

Eenmaal binnen in de bakkerijwinkel zien de gasten in de vitrine wat er aan verse producten te kiezen is. Het assortiment bestaat uit vers afgebakken producten uit de oven, zoals plaatgebak, vloerbrood en broodpizza’s. Verderop zijn heerlijke koffies verkrijgbaar, evenals verse sappen en warme en koude dranken. Een blik naar boven toont de dakconstructie met toepasselijke Duits/Zwitserse decoratie.

Max en Moritz als broodmannetjes in de oven

De twee kwajongens Max en Moritz, bekend van het beeldverhaal van Wilhelm Busch uit 1865, wonen in een schattig dorpje met hun moeder Frau Schmetterling. Zij drijven de dorpsbewoners tot wanhoop met hun streken. Op een avond worden ze door de bakker betrapt als ze koekjes willen stelen uit de bakkerij. Dan lijkt hun lot bezegeld. De boze bakker stopt hen als broodmannetjes in de oven. Als dat maar goed afloopt…

Note to press, not for publication:

For more information and/or images, please contact Kurt Peeters