PERSBERICHT: Winter Efteling maakt zich klaar voor 23e editie

25/10/2021

Share:

De Efteling maakt zich klaar voor een periode vol warme en winterse sferen. De Winter Efteling start op maandag 15 november 2021 en eindigt op zondag 6 februari 2022. Het sprookjesachtige attractiepark net over de Nederlandse grens biedt in deze periode een winterse beleving met feestelijke guirlandes, Vreugdevuren, knisperende potkacheltjes en duizenden twinkelende lichtjes. Ook de attracties en Efteling-bewoners zijn in winterse sferen. En de vorig jaar geïntroduceerde Warme Winter Weide komt terug: een nostalgische winterse weide met horeca en entertainment rond de Vreugdevuren waar je gezellig kunt opwarmen. Ook een bezoek aan de Winter Efteling dient vooraf gereserveerd te worden via efteling.com. 

Winters aanbod

Op de Warme Winter Weide is hartverwarmend muzikaal entertainment tussen de besneeuwde dennenbomen en rondom de Vreugdevuren. Het Sprookjesbos is zoals vanouds na zonsondergang sfeervol verlicht. In het openluchttheater in het Sprookjesbos zijn afwisselend voorstellingen van Sprookjesboom en van Jokie en Jet. Wie meer actie wil, kan meerdere keren per dag terecht bij de parkshow Raveleijn en de vele attracties. Naast het overdekte Droomvlucht, Fata Morgana en Symbolica zijn ook de achtbanen tijdens de Winter Efteling gewoon open. Waterattracties De Vliegende Hollander en wildwaterbaan Piraña zijn net als vorig jaar geopend tot en met 9 januari 2022 – indien de weersomstandigheden het toelaten. Elke avond wordt afgesloten met de spectaculaire watershow Aquanura tegen een donkere avondhemel.

Bäckerei Krümel serveert Deugnieten

Op zaterdag 4 december opent Bäckerei Krümel aan het Max & Moritz Plein voor het eerst de deuren. De ambachtelijke bakkerij en het assortiment zijn geïnspireerd op het Alpenlandschap en de streken van Max en Moritz. Bakkers bakken de hele dag het lekkerste plaatbrood en broodpizza’s in een nostalgische oven. Heerlijk plaatgebak past bij de verse sappen en geurende koffiespecials. Heel bijzonder zijn de ‘Deugnieten’. Dat zijn zachte, zoete broodmannetjes in de vorm van de kwajongens Max en Moritz.

Oud & Nieuw

Dit jaar is het weer mogelijk om Oud & Nieuw in de Efteling te vieren. Op Oudejaarsavond tussen 19 en 1 uur is er een feestelijke avondopenstelling. Hiervoor zijn aparte tickets verkrijgbaar via efteling.com.

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters