PERSBERICHT: Veel geïnteresseerden op Patiëntendag Obesitaskliniek van AZ Monica

22/04/2023

Obesitas-chirurgen, diëtisten, psychologen en experten geven uitleg aan patiënten en hun geïnteresseerde vrienden en kennissen.

Share:

Vandaag vond de derde editie plaats van de Patiëntendag van de Obesitaskliniek van het AZ Monica in campus Deurne. Maar liefst 150 (ex-)patiënten en geïnteresseerden woonden de diverse workshops bij en hadden de gelegenheid om vragen te stellen aan obesitas-chirurgen, diëtisten, psychologen en andere experten. Zij konden ook een bezoekje brengen aan het operatiekwartier.

De terugkomdag past in het kader van begeleiding en informeren van patiënten die een vermageringsoperatie lieten uitvoeren en hun geïnteresseerde vrienden en kennissen. Dr. Raymond Bestman: “De grote opkomst bewijst dat er nood is aan zo’n ontmoetingsdag. De workshops, zoals kleding- en stijladvies, werden druk bezocht en er was ook veel belangstelling voor het bezoek aan het operatiekwartier, een unieke kans voor patiënten om een kijkje te nemen ‘achter de schermen’. Alle leden van het team van gespecialiseerde artsen, diëtisten, psychologen en bewegingstherapeuten waren aanwezig om in alle openheid en op een zeer laagdrempelige manier vragen te beantwoorden.” 

Obesitaskliniek

De Obesitaskliniek van het AZ Monica zet zich in voor patiënten met ernstig overgewicht of obesitas. Een multidisciplinair team pakt gezamenlijk het gezondheidsprobleem en de bijkomende metabole aandoeningen aan. De kliniek werd zo’n tien jaar geleden opgericht onder leiding van dr. Raymond Bestman. In het eerste jaar werden ongeveer 20 bariatrische ingrepen verricht. Momenteel is de Obesitaskliniek van het AZ Monica uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de regio Antwerpen met meer dan 200 ingrepen per jaar. Patiënten kunnen ook zonder operatieve ingreep geholpen worden met het ‘Slim @ move’-programma, eveneens onder multidisciplinaire begeleiding. Het AZ Monica onderscheidt zich door in te zetten op kwaliteit en persoonlijke opvolging, zowel voor als na de operatie.

Note to press, not for publication:

For more information and/or images, please contact Kurt Peeters