PERSBERICHT: Twistiti, het Belgische design- en pedagogische horloge voor kinderen

01/10/2020

Twistiti werd in 2013 ontworpen en is uitgegroeid tot meer dan een Belgisch horloge met een intelligent ontwerp voor kinderen.

Share:

Vandaag de dag maakt Twistiti deel uit van een eenvoudige en effectieve onderwijsmethode: het vervangen van getallen door duidelijke symbolen om kinderen te helpen hun weg in de tijd te vinden. Deze vernieuwing is nu al de bondgenoot van 25.000 gezinnen en werd geïntegreerd in het curriculum van een honderdtal lagere schoolklassen in België.

Twistiti biedt educatieve en design horloges om kinderen te begeleiden in de cruciale fase van het leren lezen van de tijd. De Twistiti-horloges zijn speciaal gemaakt voor kinderen die de tijd nog niet kunnen lezen – maar die zich wel bewust zijn van het verstrijken van de tijd – en voor hun ouders die oriëntatiepunten willen bieden in de chronologie van een dag. Kinderen tussen 3 en 6 jaar oud hebben behoefte aan een alternatieve methode voor getallen, waarbij voorrang wordt gegeven aan meer bekende concepten.

Léopold le Hardÿ, oprichter van het merk: “We hebben de 12 uren vervangen door 12 kleuren en de minuten door dierensymbolen. Een beproefde methode die onze horloges een echte plaats geeft in het leren van de tijd. Het kind is dan beter voorbereid op het gebruik van een meer traditioneel horloge, zoals het door Twistiti ontwikkelde model mét cijfers.”

Een pedagogische methode die door professionals wordt gebruikt

Het doel van het Belgische merk is telkens hetzelfde: ervoor zorgen dat kinderen in hun eigen tempo vertrouwd raken met de basisprincipes van het lezen van de tijd. Deze speelse manier om hun weg in de tijd te vinden ging niet onopgemerkt voorbij bij leerkrachten, die regelmatig contact zoeken met Léopold le Hardÿ voor educatief materiaal op basis van de Twistiti-collectie.

“De methode is ideaal en de vooruitgang van de kinderen is indrukwekkend. Ik gebruik de Twistiti-klok elke dag in mijn klas”, bevestigt Marie Georis, lerares aan de gemeenteschool van Chaumont.

Innovatie made in Belgium
  • Intelligent design: het armbandje is verwisselbaar afhankelijk van de leeftijd en de smaak van het kind. Het horloge is dus herbruikbaar gedurende meerdere generaties.
  • Didactisch materiaal: Twistiti stelt vast dat het unieke concept van de horloges de creatie van educatief materiaal bij het onderwijzend personeel stimuleert. Veel professionals creëren hun eigen tijd-leesmethodologie op basis van Twistiti en delen deze met andere leerkrachten.
Kenmerken van de horloges
  • Roestvrijstalen behuizing met glasplaat
  • Waterbestendigheid tot 50 m
  • Armband verwisselbaar via een ‘easy clip’
  • Fotoluminescente symbolen
  • Nauwkeurige en betrouwbare kwartsbeweging
  • 2 jaar garantie
Over Twistiti

In 2013 creëerde Léopold le Hardÿ het Belgische merk Twistiti. De collectie innovatieve horloges is gebaseerd op zijn passie voor het maken van horloges, maar vooral op de ervaring met zijn petekinderen. Het resultaat is een verzameling van design- en praktische objecten die kinderen in staat stellen hun weg in de tijd te vinden en te leren hoe ze met vertrouwen de tijd kunnen lezen. Vandaag de dag is Twistiti een Belgisch merk dat wordt geëxporteerd naar overal in Europa en Canada.

Note to press, not for publication:

For more information and/or images, please contact Kurt Peeters