PERSBERICHT: Tijdelijk sprookje voor jarige Efteling

15/03/2022

Share:

De Efteling is al 70 jaar een bijzondere Wereld vol Wonderen waar bezoekers ondergedompeld worden in sferen van sprookjes, verhalen en legenden. Met een knipoog naar Alice in Wonderland van de Britse auteur Lewis Carroll (1866), opent de Efteling een nieuw, tijdelijk sprookje om haar verjaardag te vieren: Efteling Wonderland. Van 28 maart tot en met 3 oktober nodigt het attractiepark al haar gasten uit op een opmerkelijk verjaardags-theefeestje. Opmerkelijk omdat de bezoekers voor het eerst in de Efteling-geschiedenis zelf onderdeel worden van een sprookje. De Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas organiseren op geheel eigen wijze dit maffe verjaardags-theefeestje. Het feestje vindt doorlopend plaats op de Speelweide in het attractiepark.

“De Efteling viert haar zeventigste verjaardag in woelige tijden. Het belang van samen zijn en af en toe ontsnappen aan de realiteit is belangrijker dan ooit. We hebben duidelijk gekozen voor een sprookje waarbij feest centraal staat. Juist door het tijdelijke karakter maken we dit jubileumjaar extra bijzonder”, licht Algemeen Directeur Fons Jurgens toe. “Tijdelijk, maar wel vernieuwend. Want voor het eerst gaan onze bezoekers als eregasten zelf actief meespelen in een sprookjesscène. Samen met de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas zijn de bezoekers onderdeel van de beleving. De Efteling zal altijd trouw blijven aan het sprookje maar gaat ook mee met de tijd. Zo kunnen we op weg naar de volgende zeventig jaar.”

Door het konijnenhol

Bezoekers komen via het konijnenhol terecht in de moestuin van de Maartse Haas. Daar is de hele dag door wat te beleven en er is altijd vrolijke muziek. De Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas nodigen de bezoekers als eregasten uit aan de feestelijk gedekte theetafel, vol theekopjes, taartjes en feesthoedjes. Wie oplet ziet dat zeven stoelen gereserveerd zijn voor Efteling-bewoners. Samen maken ze er een gezellige boel van met rijm, zang en dans. Rondom de feesttafel en in een aantal wonderlijke tafereeltjes die doen denken aan het bekende Engelse sprookje, kunnen bezoekers grappige foto’s (van zichzelf) maken. Bezoekers kunnen op ieder moment aanschuiven en weer vertrekken. In de moestuin bevinden zich ook een souvenirkraam en een horecapunt voor een hapje en een drankje.

70 jaar Efteling

Wat in 1952 begon als een Sprookjesbos met tien sprookjes en een speeltuin is in zeventig jaar uitgegroeid tot een attractiepark van wereldformaat. Miljoenen bezoekers dwaalden door de jaren heen over de paden van het Sprookjesbos, probeerden hun moed in ruige achtbanen, gingen op de foto met Pardoes, werden meegevoerd in de sferen van andere werelden in familie-attracties, of overnachtten in de vakantieparken en hotels van de Efteling. 2022 wordt daarom een sprookjesachtig feestjaar voor de Efteling én voor al haar bezoekers. Want deze verjaardag had zonder (trouwe) bezoekers nooit gevierd kunnen worden.

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters