PERSBERICHT: ‘The Mastercooks of Belgium’ presenteren nieuwe editie Veertiendaagse van de Jongeren

22/02/2022

Share:

Van 7 tot 20 maart 2022 zullen weer heel wat Mastercooks en Young Masters in hun restaurant een culinaire belevenis aanbieden tegen een voordeeltarief voor jongeren tussen 18 en 30 jaar.

Op Valentijnsdag zaten de restaurants vol. Jong of oud, iedereen genoot. Maar soms hebben die avondjes op restaurant een prijs. Die de jongeren weghoudt, ook al zijn ze nieuwsgierig en… dol op lekker eten. Met de prijs van het menu en de extra’s willen ze niet altijd aan het eind van de avond voor een onaangename verrassing komen te staan. Het is om dat soort stress te vermijden en om de gastronomie toegankelijk te maken voor jongeren dat The Mastercooks hun Jongerenveertiendaagse herhalen. 

In november 2021 werd al een eerste veertiendaagse georganiseerd. Die bood toen zeer veel jongeren de kans om op een laagdrempelige manier een 30-tal deelnemende restaurants te bezoeken. Het doel van de komende editie blijft hetzelfde: zoveel mogelijk jongeren onder de 30 jaar een voorkeurtarief aanbieden voor een all-in menu. De partners van ‘The Mastercooks of Belgium’ steunen de restauranthouders met deze actie door hen menu’s inclusief drank te laten creëren tegen prijzen ‘zonder verrassingen’ door voor de gelegenheid een commercieel gebaar te stellen.

De culinaire belevenis omvat per persoon: een aperitief, een driegangenmenu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert), twee glazen wijn, een halveliterfles BRU-water, en tot slot koffie.

De prijs per jongere:

  • alle Mastercook restaurants (zonder bijzondere beoordeling): 58 euro;
  • Mastercook Restaurant * Michelin en/of 15/20 Gault&Millau: 78 euro;
  • Mastercook Restaurant ** Michelin en/of 17/20 Gault&Millau: 98 euro;
  • Mastercook Restaurant *** Michelin en/of 18/20 Gault&Millau: 118 euro.

De peter van dit evenement is opnieuw de beroemde voetballer Michel Preud’homme.

Jongeren kunnen eenvoudig hun gastronomische bestemming, van gezellige brasserie tot tweesterrenrestaurant, kiezen op: jongerenveertiendaagse.mastercooks.be. Voor info, reserveringen en een lijst van alle deelnemende restaurants gespreid over heel België kan je op deze website terecht.

Reserveringen gebeuren via het reserverings- en voorafbetalingssysteem voor restaurants Tablebooker.

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters