PERSBERICHT: Steigenberger Wiltcher’s nodigt u uit in de ‘zesde hemel’ voor intieme gesprekken

13/04/2022

Hedendaagse kunstenaars transformeren de zesde verdieping van het Brusselse luxehotel, van 22 tot en met 24 april.

Share:

Het Brusselse Grand Hôtel zet zijn culturele verjonging voort met een initiatief dat originaliteit, amusement en verfijning combineert door de sleutels van de acht kamers op de zesde verdieping toe te vertrouwen aan geëngageerde hedendaagse kunstenaars. Ze hebben de gelegenheid om de ruimtes een nieuwe look te geven. De kamers worden het toneel van verschillende artistieke voorstellingen. Of wanneer kunst zichzelf overstijgt in de zesde hemel. 

Dit is een nieuwe samenwerking tussen het Steigenberger Wiltcher’s Hotel in Brussel en het kunstplatform Engarde. De sessie Intimate Conversations vindt plaats van 22 tot en met 24 april op de zesde verdieping van het 5-sterren+ hotel aan de Louizalaan.In het verlengde van zijn filosofie om jonge kunstenaars en moderne kunst te steunen met respect voor de tradities van het internationale luxehotelwezen, innoveert het hotel opnieuw. In elk van de acht zalen zullen de kunstenaars, die door het platform voor hedendaagse kunst Engarde werden geselecteerd, de gelegenheidszaal opfleuren met hun universum. Een gepersonaliseerd doek, een literair werk dat doet nadenken, of een spontane creatie. De vrijheid is totaal, zolang het maar aansluit bij het respect voor de locatie. Maar niet zonder het een originele, elegante en verfijnde dimensie te geven, typisch voor paleizen, en iedereen die ermee in aanraking komt te inspireren. Dit zal ongetwijfeld zorgen voor intieme gesprekken tussen de zintuigen van de bezoekers, die volop geprikkeld worden, en de geëngageerde expressie van de kunstenaar die de ruimte volledig zelf heeft ingevuld.

Naast deze intieme gesprekken of confrontaties is het niet uitgesloten dat de ruimten uitgroeien tot ware showzalen met rollenspelen, acteurs en muzikale en/of geluidseffecten. En niet te vergeten een lichtshow, die de bezoekers van de duisternis naar het licht en weer terug zal leiden, om zo een culturele ontdekking die alle zintuigen prikkelt afwisseling en ritme te geven.

Zo flaneert de bezoeker van kamer tot kamer. Van een fresco bestaande uit verschillende foto’s naar een andere zaal die kleurrijk is ingericht, of naar een derde waarin de dualiteit van beeld en geluid compleet is. Verderop zullen combinaties van texturen, textiel en fotomontages en andere collages een bijkomende dimensie geven, geleid door geluid en licht.

Op 22 april is een openingsavond gepland waaraan drie prestigieuze merken hun medewerking zullen verlenen. Guerlain zal de geuren van zijn nieuwe parfumcreaties onder de titel L’art et la Matière verspreiden en ze aanpassen aan de creaties van de kunstenaars. La Maison Chopard – waarvan de Brusselse boetiek op de Waterloolaan gelegen is – zal tijdens de openingsavond zijn horloge- en juwelencreaties aan de gasten voorstellen in het majestueuze kader van een van de zalen van het Steigenberger Wiltcher’s Hotel. Tot slot kunnen bezoekers zich laten verleiden door La Maison de Champagne Taittinger, dat gedurende de hele artistieke reis zijn cuvée Prélude Grands Crus zal aanbieden. 

Note to press, not for publication:

For more information and/or images, please contact Kurt Peeters