PERSBERICHT: Steigenberger Wiltcher’s hervat tentoonstellings-programma met expo ‘Check-in/Check-out’

19/11/2021

Share:

Het Steigenberger Wiltcher’s in Brussel is verheugd om haar ruimtes opnieuw te mogen toevertrouwen aan lokale en internationale kunstenaars. Voor de lancering van het nieuwe tentoonstellingsseizoen hebben twee ontwrichtende kunstenaars carte blanche gekregen: Matthieu Michaut en François Patoue. 

De ene is Belgisch, de andere Frans-Belgisch. De schilderijen en beeldhouwwerken die zij hebben gekozen om te tonen zijn exclusieve werken die geïnspireerd zijn op de unieke samenwerking met Steigenberger Wiltcher’s. Matthieu Michaut en François Patoue hebben zich de sfeer van het prestigieuze hotel toegeëigend, het een andere bestemming gegeven en het in zijn oorspronkelijke omgeving hersteld: het paleis in al zijn pracht en praal. 

Matthieu Michaut en François Patoue: “De uitdaging voor ons is om bijzondere vormen voor te stellen, geïnspireerd op de esthetische rijkdom van het hotel en deze tegelijkertijd in een hedendaagse context te plaatsen. Daarvoor hebben wij eerst een reeks voorwerpen of visuele elementen geïdentificeerd die wij vervolgens opnieuw hebben gebruikt en daarna in hun oorspronkelijke context hebben geplaatst. Dit proces van heen en weer gaan heeft een dubbele bedoeling; het werk staat in de marge terwijl het tegelijkertijd opgaat in de setting.” 

De aanpak van deze twee opkomende kunstenaars sluit perfect aan bij de nieuwe impuls die wordt gegeven door het Steigenberger Wiltcher’s, dat niet alleen een uitzonderlijk kader biedt voor deze nieuwe reeks werken door er zichtbaarheid aan te geven, maar dat ook echt investeert in de Belgische kunstscène.

Erik Le Roux, Marketing & Communication Manager van het SW: “Wij wilden terugkeren naar de grondbeginselen van luxe en de vruchtbare banden tussen onze sector, het luxehotelwezen, en de kunstwereld benadrukken. Ons tentoonstellingsprogramma zal in het teken staan van creatie, de eigenlijke essentie van luxe.”

De exclusieve werken worden onthuld tijdens de opening op 25 november. Het publiek zal ze kunnen ontdekken onder het genot van een cocktail in Loui Bar (dagelijks open van 11 tot 23 uur). Dat kan ook in aanwezigheid van een piano-zangduo dat elke vrijdag en zaterdag om 19.30 uur live optreedt. 

Over Steigenberger Wiltcher’s 

Het Steigenberger Wiltcher’s paleis, een icoon van het Belgische luxehotelwezen, verwelkomt u in een verstilde omgeving waar alles is uitgedacht om van uw verblijf een onvergetelijke ervaring te maken. Een werkelijk luxueuze omgeving in het hart van Europa. De unieke ligging in het centrum van Brussel, aan de prestigieuze Louizalaan, geeft u de mogelijkheid om te gaan shoppen in de luxewinkels of kunstzinnig te flaneren in de gerenommeerde kunstgalerijen die aan de zaak grenzen.

Over de kunstenaars 

Matthieu Michaut woont en werkt in Brussel. Hij is afgestudeerd aan de Ecole de Recherche Graphique (ERG). In 2019 vormde hij het duo ‘Raphaël Matieu’ samen met Raphaëlle Lasausse. Zijn werk bestaat voornamelijk uit specifieke interventies naar aanleiding van evenementen. Hij ontwerpt ook verschillende gedrukte objecten en andere zaken.
Ook François Patoue woont en werkt in Brussel. Zijn werk houdt het evenwicht tussen twee elementen: techniek, door de diepgaande studie van de chemische eigenschappen van kleur en compositie; en een romantische benadering van de schilderkunst, een liefdevolle discussie tussen de kunstenaar en de picturale ruimte vertegenwoordigd door de actie en reactie van ieder individu. 

Expo ‘Check-in/Check-out’, van 26 november 2021 tot 6 januari 2022, dagelijks van 11 tot 23 uur.

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters