PERSBERICHT: SodaStream en Laverne Cox presenteren Pride-video ‘Rainbow Story’

06/07/2021

In de film speelt Laverne de hoofdrol als superheldin en worden we meegenomen naar belangrijke momenten in haar leven. Daarnaast brengt SodaStream de 'Rainbow Story'-box uit ter gelegenheid van Antwerp Pride.

Share:

Ter ondersteuning van Antwerp Pride (12-15 augustus) presenteert SodaStream de animatievideo ‘Rainbow Story’, met de Emmy-genomineerde actrice en prominente trans-voorvechtster Laverne Cox.

De film begint met een live-action scène en gaat over in animatie terwijl Lavernes verhaal zich ontvouwt. We zien de Amerikaanse actrice evolueren van haar kindertijd en de uitdagingen die dat met zich meebracht tot de sterke vrouw die ze vandaag is. Ze neemt deel aan belangrijke mijlpalen voor LGBTQI+-rechten en viert haar persoonlijke verwezenlijkingen, waarvan sommige een primeur waren voor de transgemeenschap over de hele wereld. De video laat de kijkers achter met een boodschap van Laverne die mensen aanmoedigt hun eigen regenboogverhaal met trots te delen.

Antwerp Pride

Naar aanleiding van Antwerp Pride in augustus brengt SodaStream daarnaast de limited edition ‘Rainbow Story’-box uit. Het pakket omvat een gestroomlijnd matzwart bruiswatertoestel, een unieke herbruikbare fles met kleurrijke draagkoord, en zes regenboogstiften om persoonlijke pride-verhalen te schrijven of te illustreren op het toestel. De Rainbow Story-box is niet te koop maar exclusief te winnen via verschillende wedstrijden voor en tijdens Antwerp Pride.

“Ik hou van SodaStream en ik hou van het idee om een superheldin te zijn”, merkt Laverne Cox op. “We zitten nu in een heel interessante tijd. We komen uit een wereldwijde pandemie en zijn collectief getraumatiseerd. Het is een kans voor ons om anders te leven, om anders lief te hebben, om mensen op te beuren die aan de kant geschoven zijn.”

“Bij SodaStream staan we voor gelijkheid. We zijn blij om dit jaar opnieuw deel te nemen aan Antwerp Pride en vereerd om samen te werken met Laverne, een heldin in het echte leven die ons allemaal inspireert”, aldus Johan Schepers, General Manager SodaStream Benelux. “We hopen dat onze speciale editie bruiswatertoestellen consumenten zal aanmoedigen om hun eigen verhaal met trots te delen.”

Om het doel te bevorderen, werkt SodaStream International voor het derde jaar op rij samen met ILGA World, een wereldwijde LGBTQI+-organisatie, en zal een bedrag worden gedoneerd aan de organisatie. In België is SodaStream opnieuw sponsor van Antwerp Pride.

Note to press, not for publication:

For more information and/or images, please contact Kurt Peeters