PERSBERICHT: Profile breidt netwerk uit met 5 nieuwe vestigingen

12/12/2022

Het gaat om nieuwe Profile-servicegarages in Sint-Niklaas, Herk-de-Stad, Landen, Nijvel en Habay.

Share:

De merkonafhankelijke automotive holding Profile heeft recent vijf nieuwe vestigingen aan zijn netwerk in België – zowel in Vlaanderen als in Wallonië – toegevoegd. Daarmee komt het totaal aantal Profile centres in ons land op 65. 

De schaalvergroting ligt in de lijn van de commerciële ambitie van Profile in België. We streven naar een maximale dekking gespreid over het land, zodat klanten nooit verder dan 25 km hoeven te rijden naar hun dichtstbijzijnde Profile-servicegarage, aldus Jen De Clerck, Managing Director Profile Belux. Bestaande garagebedrijven in het noorden en in het zuiden van België kozen voor de franchiseformule van Profile. “Die biedt voor de franchisenemer én voor de klant alleen maar voordelen. Voor de ondernemer neemt de naambekendheid van Profile heel wat risico’s weg en onderhandelingen, bijvoorbeeld met bandenmerken, gebeuren centraal. Klanten kunnen rekenen op de vertrouwde Profile-kwaliteit en profiteren van een completer assortiment en services.

De gloednieuwe vestigingen bieden de allround Profile services. Dat gaat van merkonafhankelijke bandenservice over auto-onderhoud (zowel van personenwagens als van bestelwagens, en zowel voor particulieren als voor de leasemarkt) tot truck service.

Voor Ben De Groof van Profile Sint-Niklaas (sinds september 2022) is dit zijn derde Profile-vestiging, naast Beveren en Antwerpen: “Voor onze nieuwe vestiging in het Waasland kunnen we rekenen op ervaren collega’s uit onze vestiging in Antwerpen. We zetten in op leasing vloten, lokale bedrijven en particulieren. Naast de klassieke activiteiten in een tyre centre hebben we ook de expertise voor alles qua onderhoud en herstelling van alle merken.
(Profile Sint-Niklaas, Europapark Zuid 4, 9100 Sint-Niklaas)

Erwin Michiels van Profile Herk-de-Stad (sinds juli 2022) zit al acht jaar in het vak: We zochten een vaste waarde voor onze onderneming én we wilden de leasing markt gaan bedienen. Profile is daarom een interessante partij. De franchiseformule spreekt ons erg aan omdat het, naast banden, ook onderhoud omvat. Er is voor onze regio heel wat groeipotentieel.
(Profile Herk-de-Stad, Industrieweg 1053, 3450 Herk-de-Stad)

Gerry Verluyten van Profile Landen (najaar 2022), vlakbij de taalgrens, heeft al ruim tien jaar ervaring: Als Profile-vestiging kunnen we de particuliere markt combineren met de leasing markt. We bieden de totaalservice aan, van banden tot onderhoud, voor autorijders uit de omliggende gemeentes en zelfs Leuven.
(Profile Landen, Roosveld 12, 3400 Landen)

Olivier Colette van Profile Nijvel (sinds juni 2022) is zo’n zeven jaar actief in de branche: Profile is een sterk merk dat we mee verder willen uitbouwen in Wallonië. Als Profile centre bieden we nu, naast auto-onderhoud en -herstellingen, ook bandenservice voor onze klanten van Waterloo tot Charleroi.
(Profile Nijvel, Rue de la Science 6, 1400 Nijvel)

Cédric Nadin van Profile Habay (sinds 2020) runt al sinds 2008 een garagebedrijf voor auto’s en vrachtwagens: Profile heeft een uitstekende reputatie, met name ook binnen de truckmarkt, en het is prettig samenwerken met onze Nederlandstalige collega’s. We zien nog veel groeimogelijkheden in Luxemburg, om het merk Profile nog meer bekendheid te geven in het zuiden van België.
(Profile Habay, Rue de Geresa, 6723 Habay)

Op termijn wil Profile doorgroeien naar zo’n 100 tot 120 vestigingen in België en Luxemburg, met kwaliteit en service voorop. Op dit moment zijn er in de Benelux 215 vestigingen en zo’n 2000 Profilers. Profile is in 1989 begonnen met bandenservice en inmiddels uitgegroeid tot ‘one-stop-shop’ in auto-onderhoud voor particuliere en zakelijke rijders. Profile Truck is Benelux-marktleider in truckbanden en bedient in deze tak grote en kleinere truckvloten, zoals Bpost, Besix en Defensie. Tevens is Profile met de pechservice voor trucks actief in heel Europa.

Note to press, not for publication:

For more information and/or images, please contact Kurt Peeters