PERSBERICHT: Oogkliniek AZ Monica opent achtste regionale campus in Wuustwezel

09/02/2022

Share:

De Oogkliniek van het AZ Monica breidt uit met een nieuwe lokale campus in Wuustwezel. Op deze manier wil de Oogkliniek patiënten uit de noord-Antwerpse gemeenten beter bereiken en beantwoordt het aan een groeiende vraag in de regio. De nieuwe praktijk opent op maandag 14 februari en richt zich in eerste instantie tot patiënten uit Wuustwezel en buurgemeenten Brecht, Essen, Kalmthout en Hoogstraten.

De Oogkliniek van het AZ Monica is 28 jaar geleden opgericht als een autonome unit in het ziekenhuis in Deurne, met een eigen operatiekwartier, daghospitaal en polikliniek. In de loop der jaren is de Oogkliniek fors gegroeid. Intussen werken er 18 oogartsen en is ze naast de hoofdcampus in het ziekenhuis in Deurne ook actief op haar campussen in Deurne Noord, Deurne Zuid, Merksem, Schoten, Wijnegem en Boechout. Nu wordt het netwerk uitgebreid met een achtste locatie in het centrum van Wuustwezel, gelegen aan de Bredabaan.

Dokter Claudia Bevers, één van de twee oogartsen in de nieuwe campus, is gespecialiseerd in algemene oogheelkunde, cataractheelkunde en glaucoombehandeling. Haar collega, dokter Silke Helsen, is naast algemene oogheelkunde en cataractheelkunde gespecialiseerd in esthetische oogheelkunde en traanwegheelkunde.

Dr. Bevers: “We stellen vast dat er nood is aan een extra oogconsultatiepraktijk in de noordrand. Patiënten uit de regio kunnen voortaan in onze nabijgelegen campus terecht voor basisraadpleging, bril- en contactlensaanpassingen, oogdrukcontrole en glaucoomopvolging, screening voor cataract en diabetes en voor pre- en post-operatieve zorgen. Indien nodig verwijzen wij door naar de hoofdcampus in het ziekenhuis voor gespecialiseerde diagnostische en therapeutische handelingen en ingrepen. We mikken in het eerste jaar op zo’n 3000 consultaties. Vanaf het tweede jaar zullen dat er een 5000-tal zijn.”

Europese top

Elke oogarts van de Oogkliniek specialiseert in een subdiscipline van de oogheelkunde en schoolt zich voortdurend bij. De oogartsen geven zelf ook regelmatig bijscholingen. Op deze manier behoort de Oogkliniek tot de Europese top en kan elke pathologie behandeld worden. Naast cataractingrepen worden ook netvliesbehandelingen en netvlieschirurgie, scheelziensingrepen, traanwegingrepen, ooglidcorrecties, hoornvliestransplantaties, keratoconus behandelingen en refractieve chirurgie uitgevoerd.

Visie Oogkliniek

De opening van de praktijk van Wuustwezel past in de verdere uitbouw van de visie van de Oogkliniek. In de verschillende regionale praktijken wordt op een toegankelijke manier basis-oogzorg geboden dicht bij de patiënt. De ingrepen en gespecialiseerde onderzoeken en behandelingen vinden plaats in het ziekenhuis waar de oogartsen zich toeleggen op hun subspecialisatie. De Oogkliniek kiest er bewust voor elke ingreep in een veilige ziekenhuisomgeving met aanwezigheid van een anesthesist uit te voeren. In het ziekenhuis is voor de patiënt ook de hoogste terugbetaling door de mutualiteit en hospitalisatieverzekering gewaarborgd. Heelkundige ingrepen vinden om deze redenen niet plaats in privé-setting.

Contact

Het adres van de nieuwe campus van de Oogkliniek van het AZ Monica in Wuustwezel: Bredabaan 427A, 2990 Wuustwezel.
Afspraken kunnen gemaakt worden op het telefoonnummer 03 320 50 20 of online.

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters