PERSBERICHT: Nieuw supplement D-Fenz verhoogt immuniteit van binnenuit

10/09/2020

We zijn niet allemaal gelijk als het over ziektes gaat. De oorzaak: het vermogen van ons immuunsysteem om te reageren op virussen en bacteriën.

Share:

Dankzij zijn dagelijkse bijdrage van Vitamine D en zink geeft het nieuwe supplement D-Fenz ons antivirusleger een boost.

Zink en Vitamine D spelen een essentiële rol in ons afweersysteem. Wetenschappers zijn hierover unaniem. Toch heeft het merendeel van de bevolking een chronisch tekort: zelfs 80% in het geval van Vitamine D. Door de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) Vitamine D en zink in te nemen, versterken we onze immuniteit en reguleren we tegelijkertijd de ontstekingsreacties. 

Vitamine D

Het tekort aan Vitamine D is nog groter in de herfst en de winter. In deze pandemieperiode beveelt de Franse Nationale Academie voor Geneeskunde een dagelijkse inname van Vitamine D aan om ons immuunsysteem te ondersteunen:

“Vitamine D is een prohormoon dat in de lederhuid wordt gesynthetiseerd onder invloed van ultraviolette stralen, dat wil zeggen de zonnestralen, en vervolgens wordt getransporteerd naar de lever en de nieren waar het wordt omgezet in een actief hormoon. Het is verantwoordelijk voor de opname van calcium in de darmen en de gezondheid van de beenderen. Maar vitamine D heeft ook onconventionele effecten. In het bijzonder moduleert het de werking van het immuunsysteem (…). Door de ontstekingsstorm en de gevolgen ervan te verzachten, kan Vitamine D worden beschouwd als een aanvulling op elke vorm van Covid-19-therapie.”

(Bron: persbericht van de Nationale Academie voor Geneeskunde van Frankrijk dd. 22 mei 2020)

Zink

Zink is een mineraal dat bekend staat om zijn antivirale en antibacteriële werking. Helaas hebben velen onder ons er een tekort aan. De oorzaak is de armoede van onze industriële voeding, omdat maar weinig groenten en fruit worden geteeld in volle grond. In D-Fenz wordt zink voor het eerst geassocieerd met Vitamine D.

Een goed gecontroleerde immuniteit

In het geval van een besmettelijke ziekte moet ons lichaam adequaat reageren. Als het niet sterk genoeg is, wordt het inefficiënt, te ‘agressief’, en riskeert het een zware ontstekingsreactie uit te lokken. Daarom is een goed gecontroleerde immuniteit van belang. Eén tablet D-Fenz bevat de juiste dagelijkse aanbevolen dosis Vitamine D en zink om het immuunsysteem continu te voeden, zonder een ontstekingsreactie te veroorzaken. Bij een preventieve behandeling gedurende het hele jaar helpt D-Fenz ons lichaam bij de efficiënte bestrijding van virussen en allerhande ziektebeelden. D-Fenz is geschikt voor het hele gezin, vanaf de leeftijd van zes jaar.

D-Fenz is géén geneesmiddel en is verkrijgbaar in de apotheek zonder voorschrift voor 17,50 euro per doosje van 30 tabletten.

Note to press, not for publication:

For more information and/or images, please contact Kurt Peeters