PERSBERICHT: Minister Beke bezoekt AZ Monica campus Deurne

22/10/2021

De minister werd ontvangen door Luc Van Pelt, voorzitter van de Raad van Bestuur, en afgevaardigd bestuurder Geert Smits, en nam een kijkje op de afdelingen Interventionele Cardiologie en Algemene Heelkunde.

Share:

Vanmiddag, vrijdag 22 oktober, bracht Vlaams minister van Volksgezondheid, Wouter Beke, een bezoek aan campus Deurne van het AZ Monica. Tijdens het bezoek werd het belang van de toekomstige ziekenhuisvleugel voor de oost-Antwerpse patiënt en de samenwerking met de verschillende zorgactoren, met name de eerste lijn, in de regio benadrukt.

Campus Deurne geldt als het acute regionale ziekenhuis voor Antwerpen Oost (Deurne, Borgerhout, Borsbeek, Wommelgem…). De bouw van een extra ziekenhuisvleugel is nodig om de stijgende vraag naar zorg te beantwoorden en om patiënten in een hedendaagse setting te verzorgen. De nieuwe vleugel is bedoeld voor raadplegingen die momenteel plaatsvinden in bijgebouwen, zoals orthopedie en gynaecologie. Ook de dienst medische beeldvorming zal met de komst van de nieuwe vleugel nog efficiënter georganiseerd kunnen worden. Naast de bouw van een nieuwe vleugel krijgt ook de spoedafdeling een grondige renovatie en wordt, in samenwerking met de huisartsen, de huisartsenwachtpost geïntegreerd.

Langetermijnstrategie

Met de bouw van de ziekenhuisvleugel wordt de langetermijnstrategie van het AZ Monica steeds concreter: campus Antwerpen focust op laag-variabele ingrepen (Focused Clinics) en revalidatie, campus Deurne is en blijft het algemene, acute ziekenhuis van Antwerpen Oost. Geert Smits: “Door de uitbreiding van onze campussen in Deurne en ook in Antwerpen zullen we de zorg nog efficiënter kunnen organiseren en meer patiënten in optimale omstandigheden kunnen ondersteunen. Een goede organisatie van de groeiende medische activiteiten is één van onze speerpunten.”

Note to press, not for publication:

For more information and/or images, please contact Kurt Peeters