PERSBERICHT: Met SodaStream ben je klaar voor Mei Plasticvrij

03/05/2021

Mei Plasticvrij daagt ons elk jaar uit om minder wegwerpplastic te consumeren. Deze eenvoudige tips van SodaStream helpen je daarbij.

Share:

Wereldwijd worden er elke minuut een miljoen plastic flessen verkocht. Naar verwachting zal dit aantal in 2021 met 20% toenemen. Hoewel het belangrijk is om gehydrateerd te blijven, zijn er verschillende manieren om plastic wegwerpflessen te vermijden.

Tip 1: haal een SodaStream-bruiswatertoestel in huis

Met een bruiswatertoestel van SodaStream maak je kraantjeswater in een handomdraai lekker bruisend. Dat is niet alleen gemakkelijk, maar vooral ook milieuvriendelijk, want je bespaart een heleboel plastic wegwerpflessen. SodaStream voorspelt dat, dankzij het gebruik van herbruikbare SodaStream-flessen, tegen 2025 wereldwijd bijna 78 miljard plastic wegwerpflessen zullen worden vermeden!

Tip 2: ga creatief aan de slag met je eigen frisdrankjes en cocktails

Mag het iets pittiger? Dan kan je verschillende smaakjes aan je bruiswater toevoegen voor je eigen frisdrank of cocktail. Wat dacht je van een verfrissende Lemon Lime, of fruitige Rasperry Drops? Op SodaStream.be/recepten vind je inspiratie voor sprankelende cocktails en mocktails. Lekker én goed voor de planeet!

Tip 3: vergeet je My Only Bottle niet

Ook onderweg heb je geen plastic wegwerpflesjes meer nodig om te kunnen genieten van jouw bruisende drankjes. My Only Bottle van SodaStream is het eerste herbruikbare flesje to-go waarmee je bruiswater kan maken. De halveliterfles past op een SodaStream-bruiswatertoestel, is superlicht en vaatwasbestendig. Dankzij de handige draagkoord kan je het overal mee naartoe nemen. My Only Bottle is beschikbaar in verschillende kleuren en ook met een speciale sportdop.

Meer tips: SodaStream.be/earth-day-2021

Op de website van SodaStream vind je eenvoudige tips op maat om je dagelijks gebruik van wegwerpplastic te verminderen. Van een linnen douchegordijn tot een bamboe tandenborstel bijvoorbeeld. Klik op ‘Ik doe mee!’ en ontdek hoe jij de planeet met kleine dingen kan helpen.

In België is SodaStream verkrijgbaar bij onder andere Bol.com, Carrefour, Colruyt, Coolblue, Delhaize, Hubo, Krëfel, MediaMarkt en Vanden Borre.

Note to press, not for publication:

For more information and/or images, please contact Kurt Peeters