PERSBERICHT: Menno Kuipers benoemd tot salesmanager bij Profile Zakelijk

19/04/2021

De benoeming sluit aan bij de groeifase waarin Profile zich bevindt en de verschuiving van mobiliteit van privé naar leasing.

Share:

De merkonafhankelijke automotive holding Profile International heeft Menno Kuipers (50 jaar) aangesteld als salesmanager bij Profile Zakelijk in de Benelux. Met deze benoeming wil Profile het marktaandeel in de Benelux vergroten en de naamsbekendheid verder versterken.

Profile Zakelijk regelt voor de lease- en fleetmarkt de mobiliteitsoplossingen inclusief merkonafhankelijk auto-onderhoud en reparatie bij één van de inmiddels 226 Profile-vestigingen. In combinatie met meerdere contractpartners zorgen zij ervoor dat de lease- en fleetklanten ‘one-stop-shop’ ervaren. In zijn nieuwe functie is Kuipers verantwoordelijk voor alle salesactiviteiten in de zakelijke markt in de Benelux. Hij stuurt een team van accountmanagers aan in België en Nederland, en gaat zich voornamelijk richten op het verder uitbouwen van de zakelijke positie en het klantenportfolio van Profile Benelux.

Hart voor automotive

Kuipers heeft veel ervaring in diverse salesmanagementfuncties in de automotivebranche en is daarmee een sterke aanvulling op het Profile-team. Kuipers werkte hiervoor als manager fleet & business sales bij auto-importeur FCA Netherlands. Hij was verantwoordelijk voor de verkoop aan de b2b-markt en had een team van negen mensen onder zijn hoede. Daarvoor was hij manager sales & mobiliteitsadvies bij het voormalige Business Lease Nederland dat nu Terberg Business Lease Group is.

Menno Kuipers over zijn aanstelling: “Ik heb veel zin om bij te dragen aan de invulling van de strategie en visie van Profile. Met mijn kennis en kunde wil ik het salesmanagement naar een nog hoger niveau tillen. Ik weet zeker dat we de positie van Profile Zakelijk als dé partner op het gebied van mobiliteitsoplossingen nog sterker kunnen uitbouwen.”

Ambitie

Onder leiding van Dirk Lambrechts blijft Profile zich de komende jaren ontwikkelen om de automotive holding als een volwaardige automotive groep op de kaart zetten.

Commercieel directeur Jen De Clerck is verheugd met de komst van Menno Kuipers: “Wij zijn zeer blij met de versterking van Menno vanwege zijn ruime ervaring binnen alle takken van de automotivebranche. Met Menno hebben we een belangrijke functie binnen onze formule ingevuld. Niet alleen om onze positie te blijven versterken en een nog betere klantfocus te realiseren, maar ook om de uitdagingen van de toekomst te trotseren.”

Note to press, not for publication:

For more information and/or images, please contact Kurt Peeters