PERSBERICHT: Mastercooks lanceren ‘Pierre Wynants Trophy’ en stellen nieuwe leden voor

16/05/2022

Share:

‘The Mastercooks of Belgium’ kondigen de opening aan van de voorselectie voor de ‘Pierre Wynants Trophy’. Dit is de eerste stap om vijf finalistenteams te kunnen selecteren die het in november in Gent tegen elkaar zullen opnemen. Daarnaast stellen de Mastercooks ook hun nieuwe leden voor.

Ter gelegenheid van hun algemene vergadering die vandaag in Brussel werd gehouden, hebben de Mastercooks de opening van de inschrijvingen voor de befaamde ‘Pierre Wynants Trophy – The Belgian Star’ aangekondigd. De wedstrijd verloopt in twee fasen: een voorselectie op basis van dossiers en recepten, en een finale die in het openbaar zal worden gehouden, tijdens HorecaExpo op 23 november in Gent. De wedstrijd is aan zijn eerste editie toe en wordt georganiseerd door de Mastercooks onder voorzitterschap van Pierre Wynants. De winnaar zal België vertegenwoordigen op de internationale Global Chefs-wedstrijd.

Elke professionele kok met de Belgische nationaliteit, of die al vijf jaar in een Belgisch restaurant werkt, kan zich inschrijven voor de wedstrijd. De kandidaten moeten twee recepten schrijven: één voor een hoofdgerecht met grijze garnalen en Belgische garnituur, en één voor een zoete lekkernij of fingerfood met chocolade.

De jury beslist op basis van de ontvangen schriftelijke recepten vergezeld van kleurenfoto’s van de gerechten. Deze leesjury bestaat uit Mastercooks Pierre Wynants, Frank Fol, Freddy Vandecasserie, Alain Deluc, Jo Nelissen en Daniel Molmans. De geselecteerde finalisten zullen het tegen elkaar opnemen in teams bestaande uit een kandidaat-chef, zijn assistent, een sommelier en een coach.

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters