PERSBERICHT: Koffie Rombouts strijdt mee tegen kinderarmoede in België

15/12/2021

Share:

Koffie Rombouts sluit het jaar op warme wijze af. Tot half januari schenkt het Belgische koffiemerk per verkocht pakje koffie Dessert (250 g) 0,20 euro aan Het Koninklijk Werk Der Wiegjes Prinses Paoloa. De organisatie zet zich in voor de strijd tegen kinderarmoede in België.

Maar liefst 20,3% van de kinderen in België loopt risico op armoede, en dat cijfer blijft jaarlijks stijgen. Wanneer een kind in een arm gezin geboren wordt, krijgt het veel minder kansen op een normale ontwikkeling. De ouders hebben vaak niet genoeg middelen voor schoolreizen, vakantie, medicijnen of een doktersbezoek.
Daar wil Het Koninklijk Werk Der Wiegjes Prinses Paola verandering in brengen. De organisatie ontfermt zich over kinderen tot 14 jaar en ondersteunt hen door studies, verzorging en vakanties aan te bieden. Zo krijgen deze kinderen de kans om in een warme, zachte leefomgeving op te groeien en te ontwikkelen. 

Koffie Rombouts steunt de organisatie en doneert voor elke aankoop van een pakje Dessert in de supermarkt.
“Als Belgisch familiebedrijf is het voor ons belangrijk om de lokale jeugd te ondersteunen”, benadrukt Xavier Rombouts, gedelegeerd bestuurder. “We willen dat elke slok van onze koffie bijdraagt aan een betere wereld.”

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters