PERSBERICHT: Koffie Rombouts presenteert Theodoor Rombouts-koffie

31/01/2023

Share:

Ter gelegenheid van de tentoonstelling van de Antwerpse schilder Theodoor Rombouts, die momenteel loopt in het MSK in Gent, brengt het Belgische koffiemerk Rombouts een hommage met een exclusieve editie. Elk pakje van deze Theodoor Rombouts-koffie bevat een gratis ticket voor de tentoonstelling.

Koffie Rombouts stelde naar aanleiding van de expositie van Theodoor Rombouts in het Museum voor Schone Kunsten (MSK) in Gent een complexe, evenwichtige 100% Arabica-blend samen, met subtiele toetsen van gedroogde vruchten. Bij aankoop van een pakje koffiebonen (250 g) wordt een toegangsticket voor de tentoonstelling aangeboden om het werk van de kunstenaar te ontdekken.

Belgisch

Xavier Rombouts, Gedelegeerd Bestuurder: “Koffie Rombouts heeft een lange traditie in het promoten van het Belgische culturele en artistieke erfgoed. Denk bijvoorbeeld aan de samenwerking met de Magritte Foundation. Als Belgisch familiebedrijf vinden we het belangrijk om lokale kunst onder de aandacht te blijven brengen. We zijn er trots op ‘de koffie van hier’ te zijn.”

Theodoor Rombouts (1597 – 1637), een virtuoos in het Vlaamse caravaggisme, is vooral bekend om zijn taferelen met levendige en dramatische bijeenkomsten, en zijn kunstwerken met een religieus thema.

De exclusieve koffie, die de titel ‘Allegorie van de vijf zintuigen’ kreeg, is beperkt verkrijgbaar in de winkel van het MSK Gent en vanaf 1 februari online via de website van Rombouts (prijs: 7,40 euro).

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters