PERSBERICHT: Koffie Rombouts lanceert ‘Coffee by Women’

17/02/2022

Koffie Rombouts presenteert een 100% vrouwelijke koffie, die Fairtrade-gecertificeerd is.

Share:

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag op 8 maart introduceert het Belgische koffiemerk Rombouts ‘Coffee by Women’, Fairtrade-koffie die door vrouwen wordt verbouwd.

De ‘limited edition’ is samengesteld uit koffiesoorten uit de Dominicaanse Republiek. In Santo Domingo produceren de vrouwelijke leden van de ADOMUCA-vereniging (Asociación Dominicana de Mujeres en Café) deze unieke koffie. De vrouwelijke koffieplanters zijn het toonbeeld van kracht en waardigheid, en bieden een pittige koffie met intens karakter en met onderliggende zoete tonen van honing en gedroogd fruit. Het Fairtrade-label is de garantie van een eerlijk inkomen waardoor deze producenten in menswaardige omstandigheden kunnen leven.

Gedelegeerd bestuurder Xavier Rombouts: “Als Belgisch familiebedrijf op de internationale markt hebben we altijd al veel aandacht besteed aan Fairtrade, eerlijke handel dus, met gelijke kansen voor iedereen. Dankzij deze bijzondere coöperatie garanderen we een minimuminkomen aan een groep vrouwen, wat in veel ontwikkelingslanden niet vanzelfsprekend is.”

De ‘Coffee by Women’ kan elke vrijdag en zaterdag geproefd worden in Hypermarkt Carrefour in Zemst, waar de koffie door Rombouts vers wordt gebrand. Rombouts’ vrouwelijke koffie is exclusief verkrijgbaar op Rombouts.com​​​​​​​ en in Hypermarkt Carrefour in Zemst voor 7,40 euro (per pak van 250 g koffiebonen) – zolang de voorraad strekt.

Note to press, not for publication:

For more information and/or images, please contact Kurt Peeters