PERSBERICHT: Koffie Rombouts gaat op zoek naar Belgian Junior Coffee Ambassador 2022

20/05/2022

Dit jaar willen opnieuw een tiental studenten de beste junior barista van het land worden.

Share:

Voor de 12e keer gaat Koffie Rombouts op zoek naar de beste junior barista van België. Normaal vindt de wedstrijd elk jaar plaats in een middelbare school ergens in het land. Maar in deze eerste editie sinds de covidpandemie gaan de juryleden van school tot school om de leerlingen ter plaatse te onderwerpen aan een proef ‘slow coffee’. De drie beste deelnemers zullen het tegen elkaar opnemen in een finale om dé Belgian Junior Coffee Ambassador 2022 te bepalen.

Dit jaar strijden studenten van hotelscholen uit heel het land opnieuw om de titel van Belgian Junior Coffee Ambassador. De jonge koffieliefhebbers, aangeduid door de deelnemende scholen, worden uitgedaagd om voor het oog van een professionele jury een ‘slow coffee’ te bereiden, geheel volgens de regels van de kunst. De bereiding houdt in dat een filterkoffie wordt gezet volgens de nieuwste technieken en dat blijk wordt gegeven van een uitstekende kennis om koffie te extraheren volgens de filtermethode. De koffie wordt beoordeeld volgens verschillende criteria, zoals aroma, smaak, intensiteit, balans enzovoort.

Koffie Rombouts, het Belgische merk voor kwaliteitskoffie en organisator van BJCA, stelt de koffie en de apparatuur ter beschikking aan deelnemende scholen. De wedstrijd onderstreept het belang van een degelijke baristaopleiding.

Xavier Rombouts, gedelegeerd bestuurder bij Koffie Rombouts: “Met deze competitie willen we als Belgisch familiebedrijf onze kennis en passie delen met de jonge generatie en de horeca-professionals van morgen. Zodat zij ontdekken dat koffie niet uitsluitend is voorbehouden voor de gastronomie, maar dat zij er ook hun eigen creatieve ideeën mee kunnen ontwikkelen.”

De drie finalisten nemen het eind dit schooljaar tegen elkaar op in de BJCA-finale.

Voorlopige lijst met deelnemers en data van de Slow Coffee-proef*:

(* voor zover bekend; lijst met data wordt voortdurend geüpdatet) 

  • EHPN Namen
  • Cardinal Mercier Waterloo – 1 juni
  • Coloma Mechelen – 8 juni
  • Hotelschool Aat – 26 april
  • Hotelschool Spa – 18 mei
  • Notre-Dame Fleurus
  • SIMA Aarschot – 2 juni
  • Spijker Hoogstraten – 31 mei
  • Ter Duinen Koksijde – 24 mei

Note to press, not for publication:

For more information and/or images, please contact Kurt Peeters