PERSBERICHT: Inhuldiging muurtekeningen AZ Monica door Jan Vertonghen

29/05/2023

Share:

De muurschilderingen werden gerealiseerd door de Jan Vertonghen Foundation. Daarnaast deelde de organisatie ook kunstdoosjes uit aan de kinderpatiënten om hun creativiteit te prikkelen.

De Jan Vertonghen Foundation heeft als doel om bij te dragen aan een zo aangenaam mogelijk verblijf voor kinderen in het ziekenhuis. Jan Vertonghen: “We trachten kinderen in ziekenhuizen op zoveel mogelijk manieren te ondersteunen en ze even te helpen ontsnappen aan hun ziek zijn. We willen hen tonen dat ze meetellen, want elk kind is bijzonder!” 

De Foundation nam daarom een vaste partner onder de arm, Lizart, om Belgische ziekenhuizen van muurschilderingen op maat van het kind te voorzien, zodat jonge patiënten in een fijnere, kindvriendelijke omgeving terechtkomen. Het AZ Monica koos voor het thema ‘Raf de Giraf’ die zieke dieren in de savanne helpt. 

Dorien Diels, Verpleegkundig Directeur AZ Monica: “We zijn de Jan Vertonghen Foundation uiteraard heel dankbaar en we zijn ontzettend blij met het eindresultaat! We hechten veel belang aan het welzijn van onze patiënten, zeker de allerkleinsten, en deze unieke muurtekeningen zullen daar ongetwijfeld aan bijdragen.”

Een deel werd mogelijk gemaakt door Tom Vanderlinden en Nico Brams. Zij liepen de halve marathon van Valencia en konden zo via de sponsorloop 5000 euro bij elkaar verzamelen voor dit project. Dat is maar liefst de helft van de totaalsom die nodig was.

Kunstdoosjes

De Jan Vertonghen Foundation bezorgde ook cadeautjes aan alle kinderen in het ziekenhuis. Het gaat om kunstdoosjes die door de Foundation werden ontworpen in samenwerking met LuKiArt. Er zullen dit jaar 100 van deze kunstdoosjes door de Foundation aan verschillende ziekenhuizen in België worden geschonken. De bedoeling is dat kinderen in een ziekenhuis via dit doosje creatief kunnen bezig zijn rond het thema kunst. 

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters