High School Day, de eerste beurs voor buitenlandse schoolprogramma’s

27/09/2023

De allereerste Belgische beurs voor buitenlandse schoolprogramma's, georganiseerd door WEP, vindt plaats op 14 oktober in Brussel.

Share:

Op zaterdag 14 oktober vindt in Brussel de eerste High School Day plaats, een beurs voor Belgische jongeren die een deel van hun schoolcarrière in het buitenland willen doorbrengen. Conferenties, workshops en advies staan op het programma van deze unieke dag.

High School Day is het niet te missen evenement voor wie overweegt om in het buitenland te gaan studeren. Jongeren kunnen er luisteren naar getuigenissen van oud-deelnemers en vertegenwoordigers van scholen van over de hele wereld ontmoeten. De Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, Argentinië, Italië, Canada en Spanje zijn slechts enkele van de bestemmingen die worden aangeboden.

Daarnaast is er – ook voor het eerst in ons land – een reeks lezingen over verschillende thema’s die verband houden met het schoolcurriculum, zoals:

  • Een uitwisseling in het buitenland: hoe werkt dat? 
  • Hoe werken Amerikaanse en Canadese middelbare scholen precies? 
  • Wat zijn de voordelen van studeren in het buitenland?

Alle antwoorden op vragen van jongeren én hun ouders

Met tientallen bestemmingen om uit te kiezen en de vele administratieve procedures en vragen om te beantwoorden voor vertrek, is het niet altijd makkelijk om je weg te vinden. Daarom helpen vroegere deelnemers geïnteresseerden bij het vinden van het geschikte programma. 

Deze eerste beurseditie is ook een gelegenheid om te praten met gespecialiseerde adviseurs van WEP, die de beurs organiseert. Elk jaar stelt de nummer 1 aanbieder van buitenlandse schoolprogramma’s in België bijna 10.000 jongeren in staat om hun dromen waar te maken in bijna 50 landen. 

Vanaf het derde middelbaar

Veel jongeren maken gebruik van de overgang van het secundair naar het hoger onderwijs om een andere cultuur te ontdekken en een andere taal te leren. Nochtans mogen leerlingen in België al vanaf het derde middelbaar vertrekken. Vanaf 14 jaar verlaten honderden jongeren het land om een unieke ervaring op te doen voor een periode die kan variëren van twee maanden tot een heel schooljaar. Zij kunnen de in het buitenland gevolgde lessen hier laten erkennen.

Praktische info 1e editie High School Day
  • Datum: zaterdag 14 oktober, van 10 tot 18 uur
  • Locatie: WEP, Jetselaan 26, 1081 Brussel
  • Kostprijs: gratis

Note to press, not for publication:

For more information and/or images, please contact Kurt Peeters