PERSBERICHT: Favourites+, de nieuwe app om je favoriete foto’s te beheren

11/01/2022

Share:

Wie worstelt niet met het beheren van foto’s op zijn of haar gsm? We hebben gemiddeld 10.000 foto’s op onze smartphone staan – van de perfecte zonsondergang, die onvergetelijke avond met vrienden, of van de eerste schooldag – maar we doen er amper iets mee. Met de nieuwe app Favourites+ creëer je makkelijk een digitaal overzicht van alleen je favoriete foto’s. 

Mensen zijn overdonderd door de enorme hoeveelheid foto’s op hun telefoon. We maken zelf duizenden foto’s per jaar, maar ontvangen er net zoveel terug. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn foto’s overal verspreid: in de cloud, op social media, onbereikbaar op andere devices, of afgedrukt in albums bij je ouders thuis.

Favourites+ helpt mensen om eindelijk een beheersbaar overzicht van hun favoriete foto’s te creëren zodat ze er weer van kunnen genieten.

“Uit een onderzoek onder mobiele gebruikers blijkt dat zij het sorteren van hun camerarol als een heuse opdracht zien”, zegt de Nederlandse mede-oprichter Jeffrey Dorrestijn. “Wij willen het aangenaam maken. Een uitdaging creëren waarmee je de meest waardevolle foto’s kan openen en afdrukken.”

Met Favourites+ wordt het verzamelen en sorteren van foto’s leuk. Ondersteund door handige reminders en de mogelijkheid om munten te verdienen, die besteed kunnen worden aan gratis fotoafdrukken, is de klus zo geklaard. Eindelijk weer één overzicht van de favoriete foto’s van je leven.

De app is gratis te downloaden in de App Store en wordt permanent verder ontwikkeld. Android staat gepland voor later dit jaar.

Over Favourites+ en de oprichters

Favourites+ is opgericht door beste vrienden Uri Roos en Jeffrey Dorrestijn (ex-Google). In 2017 zwoeren de twee Amsterdamse ondernemers om de manier waarop we omgaan met de foto’s op onze telefoons te veranderen. Ze lanceerden met succes fotoafdrukservice klikkie, onder meer ook in België, die een innovatieve aanpak had met een abonnementsmodel waarmee je elke maand 10 foto’s kunt afdrukken. Favourites+ is hun “2.0”: het verleggen van de focus van print naar een digitale oplossing die een wereldwijd probleem oplost.

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters