PERSBERICHT: Efteling onthult invulling themagebied rond Danse Macabre

07/03/2023

Share:

Het Huyverwoud, het themagebied rondom de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre, krijgt steeds meer gestalte. Een schets van ontwerper Jeroen Verheij en een video van de bouwplaats onthullen wat de bezoeker straks gaat beleven. Van horeca en retail tot de 20 meter hoge griezelige attractie Danse Macabre. De ‘wachtreis’ van de attractie, een wachtrij vol beleving, kan door een geheel gezelschap worden ervaren, ongeacht wel of geen beperking. Het themagebied rondom Danse Macabre vormt vanaf 2024 het griezeligste stukje Efteling.

Toegankelijkheid

Bij de ontwikkeling van Danse Macabre heeft toegankelijkheid veel aandacht gekregen. “Vanaf het begin was bekend dat het attractietype van Danse Macabre een uitdaging zou worden betreft toegankelijkheid vanwege de grote draaischijf”, vertelt Koen Sanders, directeur Product, Markt en Imago. “Er is daarom goed nagedacht over de complete attractiebeleving vanaf binnenkomst bij het themagebied tot en met de uitgang van de attractie. We willen als Efteling een plek voor iedereen zijn, waar iedereen zich welkom voelt. Daarom hebben we samengewerkt met ervaringsdeskundigen en ons laten adviseren door verschillende partners met de expertise over een bepaalde beperking.” Bezoekers met een beperking kunnen Danse Macabre zoveel mogelijk samen met hun gezelschap beleven. Afhankelijk van de behoefte van de bezoeker en soort van beperking, is de attractie wel of niet geheel toegankelijk. Er is een zeer passend alternatief beschikbaar, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld door geluids-, wind- en lichteffecten, zodat bezoekers na de beleving ervaringen kunnen delen. 

Themagebied Huyverwoud

Vanaf 2024 worden Efteling-bezoekers in het Huyverwoud ondergedompeld in een griezelige wereld. Ze betreden het themagebied via een verlaten en vervallen abdijplein. Daar vinden ze onder meer duistere horecalocaties In den Swarte Kat en ’t Koetshuys en toiletvoorziening De Laetste Hoop. De familie Charlatan en hun bijzondere draaiorgel Esmeralda zorgen voor mysterieus entertainment. Via een onheilspellend ogende poort lopen bezoekers vanaf 8 jaar de ‘wachtreis’ in. Deze wachtrij vol beleving leidt hen via de kruisgang, een mysterieuze kruidentuin, grimmig kerkhof en griezelig woud naar de ingang van Danse Macabre. Daar wacht hen een spookspektakel vol duistere wendingen. 

Danse Macabre

Efteling-attractie Danse Macabre laat bezoekers dansen op de muziek van het gelijknamige muziekstuk. Op een grote draaischijf van 18 meter doorsnee, met daarop 6 kleinere draaischijven, staan 6 koorbanken waarin in totaal 108 bezoekers kunnen plaatsnemen. De grote draaischijf zal stijgen, kantelen en dalen, en als een munt ronddraaien voordat deze plat valt. Het spectaculaire ritsysteem van Danse Macabre is uniek in de wereld en maakt zijn debuut bij de Efteling in 2024. 

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters