PERSBERICHT: Efteling elke dag open tijdens herfstvakantie

04/10/2021

De Efteling is elke dag van het jaar open, en dus ook tijdens de Belgische herfstvakantie van 30 oktober tot en met 7 november.

Share:

Tijdens de herfst ligt het park er het kleurrijkst bij. In het Sprookjesbos straalt de najaarszon door de bomen, en bezoekers kunnen genieten van de vele attracties, parkshows en de adembenemende natuur. Er zijn volop nieuwigheden, zoals het nieuwe Speelbos Nest! voor alle jonge durfals, en de familie-achtbaan Max & Moritz die vorig jaar geopend werd. Iedere dag wordt afgesloten met de spectaculaire watershow Aquanura en het visuele spektakel CARO is verschillende keren per week te zien.

Speelbos Nest! voor alle jonge durfals

In het voorjaar werd Speelbos Nest! geopend. Intussen is Nest! een vertrouwde plek in het park waar alle jonge durfals naar hartenlust kunnen spelen, zich ontwikkelen en klaarstomen voor hun eerste achtbaanervaring. Het speelbos staat vol met bekende elementen van de grote achtbanen uit het Ruigrijk. Er zijn speeltoestellen die voor iedereen – met of zonder beperking – geschikt zijn, waaronder een rolstoeltoegankelijke glijbaan.

Ontsnap met Max en Moritz in hun zeepkisten

Vorig jaar maakten de kwajongens Max en Moritz hun intrede in de Efteling met een doldwaze familie-achtbaan. Max & Moritz is een dubbele achtbaan met twee sporen, waarop treinen in tegengestelde richting rijden. De attractie is bedoeld voor families met kinderen vanaf 1 meter groot.

CARO, een betoverende Efteling-theatershow

De familieshow CARO, vol humor, muziek en acrobatiek, is meerdere keren per week te zien in het Efteling Theater. Tijdens de herfstvakantie is dat op: 30 en 31 oktober, en 2, 4, 6 en 7 november. In de voorstelling, waarin woorden overbodig zijn, draai je een ontroerend rondje mee in een carrousel vol herkenbare momenten uit het leven gegrepen. Tickets kosten 25 euro per persoon. Verblijfsgasten betalen slechts 10 euro.

Winter Efteling: van 15 november tot en met 6 februari

Na de herfstvakantie, vanaf 15 november, wisselt het park van kleed voor de Winter Efteling.

Sprookjesachtig overnachten in vernieuwde comfortkamers

Wie deze herfst meerdere dagen van de Efteling wil genieten, kan overnachten in de nabijgelegen Efteling-hotels of in de vakantiewoningen van de vakantieparken Bosrijk of Loonsche Land. Hier is afgelopen periode behoorlijk geïnvesteerd. Alle comfortkamers in het Efteling Hotel zijn compleet vernieuwd. Verblijf is telkens inclusief onbeperkt toegang tot het attractiepark tijdens reguliere openingstijden.

Om de Efteling te bezoeken heb je géén coronatoegangsbewijs nodig. Binnen in de restaurants van het Park en Hotels & Resorts en voor een bezoek aan het Efteling Theater heb je sinds 25 september wél een coronatoegangsbewijs nodig (vanaf 13 jaar). Vanaf 14 jaar dien je ook een identiteitsbewijs te kunnen voorleggen.  

Note to press, not for publication:

For more information and/or images, please contact Kurt Peeters