PERSBERICHT: Efteling deze zomer extra lang geopend

21/06/2021

Share:

In het sprookjesachtige attractiepark net over de Nederlandse grens is alles voorzien om bezoekers op een veilige manier te ontvangen.* Uiteraard gelden de intussen vertrouwde coronarichtlijnen ook in het attractiepark en de Hotels & Resorts, wordt alles regelmatig gereinigd en is reserveren noodzakelijk om het aantal bezoekers te reguleren. Naast verfrissende waterattracties en spectaculaire parkshows is er deze zomer veel nieuws te ontdekken in de Efteling, zoals Speelbos Nest! en de familieachtbaan Max & Moritz die afgelopen jaar geopend werd. Op de meeste avonden is het park tijdens de zomervakantie extra lang open.

Open van 10 tot 10

Tijdens de zomervakantie is de Efteling langer open: op de meeste zomerdagen zelfs tot 22 uur. Zo kan je extra lang genieten van verkoelende waterattracties zoals de Piraña of het spookschip De Vliegende Hollander, of van een frisse smoothie of een ijsje op de vele terrassen. Avondtickets (van 18 tot 22 uur) zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar vanaf begin juli. Kijk op de Efteling-website voor de precieze openingstijden.

Familieachtbaan Max & Moritz

Ontsnap samen met Max en Moritz uit de koekoeksklokkenwerkplaats in een van hun zeepkisten! Een jaar geleden werd de familieachtbaan Max & Moritz aan het attractiepark toegevoegd. Max & Moritz is een dubbele achtbaan met twee sporen, waarop treinen in tegengestelde richting rijden en elkaar enkele keren tegenkomen. De attractie is bedoeld voor families met kinderen vanaf 1 meter groot. In Max & Moritz maken bezoekers kennis met de  kwajongens Max en Moritz, tijdens een spannende, doldwaze rit vol streken.

Nieuw: Speelbos Nest!

Op 31 mei opende Speelbos Nest! in de Efteling. Nest! is een plek waar alle jonge durfals naar hartenlust kunnen spelen, zich ontwikkelen en klaarstomen voor hun eerste achtbaanervaring. Het speelbos staat vol met bekende elementen van de grote achtbanen uit het Ruigrijk. Naast een rolstoeltoegankelijke glijbaan, heeft Speelbos Nest! onder andere een vlonderpad en een speeltuinwaterbed dat voor iedereen – met of zonder een beperking – geschikt is. Nest! is een belangrijke toevoeging voor de allerkleinsten en voor de Efteling een volgende stap op het gebied van toegankelijkheid.

De Betere Keuze, lekker én gezond

De Efteling wil iedereen een onbezorgde dag laten beleven, zo ook op het gebied van voeding. Daarom is het attractiepark gestart met een nieuw horecaconcept: De Betere Keuze. Door met een label aan te geven welke voeding een gezonder alternatief is, kunnen bezoekers hier eenvoudig voor kiezen. De Betere Keuze is een product dat op basis van voedingswaarden ‘beter’ is dan vergelijkbare producten uit dezelfde categorie. Dit kan zijn omdat er bijvoorbeeld minder suiker in zit of omdat het meer vezels bevat.

Sprookjesachtig overnachten

Wie deze zomer meerdere dagen van de Efteling wil genieten, kan overnachten in de nabijgelegen Efteling-hotels of in de vakantiewoningen van de vakantieparken Bosrijk of Loonsche Land. Alle comfortkamers in het Efteling Hotel werden recent grondig vernieuwd. Verblijf is altijd inclusief onbeperkt toegang tot het attractiepark tijdens reguliere openingstijden.

* De Efteling vraagt bezoekers en verblijfsgasten om bij het plannen van hun reis ook rekening te houden met de coronamaatregelen van hun eigen land. 

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters