PERSBERICHT: De Grote Efteling Koekoek Show op tournee in Vlaanderen vanaf oktober

10/06/2021

De nieuwste theaterproductie van de Efteling is vanaf 23 oktober te zien in Antwerpen, Heist-op-den-Berg, Gent, Hasselt en Ninove.

Share:

Vanaf oktober presenteert de Efteling een gloednieuwe theaterproductie: De Grote Efteling Koekoek Show. Een interactieve voorstelling speciaal voor nieuwsgierige kinderen tussen 8 en 12 jaar. Als bezoeker van deze theatershow kan je met eigen ogen zien hoe het er achter de schermen bij de Efteling aan toegaat. De Grote Efteling Koekoek Show gaat tot en met mei 2022 op tournee langs theaters in Nederland én Vlaanderen (Antwerpen, Heist-op-den-Berg, Gent, Hasselt en Ninove). Tickets zijn vanaf 15 juni te koop bij de verschillende theaters.

Sandra in ’t Groen, Creatief Conceptspecialist Entertainment Efteling: “Met onze nieuwe productie, De Grote Efteling Koekoek Show, duiken we in de wereld van 8- tot 12-jarigen. We kiezen daarbij voor een theatervorm die aansluit bij hun behoeften. Anders dan de traditionele vorm van theater die de Efteling eerder hanteerde in haar producties, gaan we nu met het publiek op onderzoek uit en beleven we samen een avontuur vol spanning en grappen. Met humor, experimenten en interactie zorgen we ervoor dat het een uniek en memorabel theaterbezoek wordt, waaraan bezoekers actief kunnen deelnemen en zo een heel bijzonder kijkje achter de schermen van de Efteling krijgen. Bezoekers van de voorstelling ontdekken wat de directeur van de Efteling zoal doet en krijgen een show voorgeschoteld waarin niets is wat het lijkt.”

De Grote Efteling Koekoek Show

Duimpjes omhoog, want bezoekers van de voorstelling zijn uitgenodigd door de directeur van de Efteling. Hij is er nog niet, maar we zien al iets bijzonders op het toneel. Knoppen, hendels, beeldschermen… waar we natuurlijk niet aan komen. Toch?

Creatief team
  • Script: Jasper Verheugd i.s.m. de Efteling
  • Regie: Jasper Verheugd
  • Artdirector: Robert-Jaap Jansen
  • Muzikale leiding: René Merkelbach
  • Decorontwerp: Joris van Veldhoven
  • Kostuumontwerp: Carla de Kroon
  • Lichtontwerp: Wim Dresens
  • Geluidsontwerp: Jeroen ten Brinke
  • Technische productie: Jeroen Frijters
  • Creatief Conceptspecialist Entertainment: Sandra in ‘t Groen
Waar en wanneer

De Grote Efteling Koekoek Show is tot en met mei 2022 te zien in theaters in Nederland en België, waaronder Stadsschouwburg Antwerpen, CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg, Capitole Gent, Ethias Theater in Hasselt, en CC De Plomblom in Ninove. De Vlaamse première is op zaterdag 23 oktober in Antwerpen. De voorstelling duurt ongeveer 75 minuten. De theatershow is speciaal geschreven voor kinderen maar is leuk voor de hele familie. Speeldata en -tijden vind je op de websites van de theaters.

Note to press, not for publication:

For more information and/or images, please contact Kurt Peeters