PERSBERICHT: Charline Lancel ontwerpt exclusieve ‘Cosmos’-tassen voor Koffie Rombouts

28/11/2021

Share:

De zeer gelimiteerde editie werd vanmiddag officieel gepresenteerd en is vanaf nu verkrijgbaar via Rombouts.com.

Door deze samenwerking bevestigt Koffie Rombouts opnieuw zijn wil om Belgische artiesten te steunen die het verdienen om meer bekendheid te krijgen. Charline Lancel: “Als kunstenares en als consument ben ik verheugd om geassocieerd te worden met een Belgisch merk dat zich zo inzet voor eerlijke handel en zijn producenten respecteert. Aangezien er over de hele wereld koffie wordt gedronken, kunnen engagementen zoals die van Rombouts een positieve impact hebben. Het is de koffie die ik elke dag drink.”

Belgische kunst

Koffie Rombouts heeft in zijn 125-jarig bestaan een lange traditie in het promoten van het Belgische culturele en artistieke erfgoed. De samenwerking met de Magritte Foundation heeft geresulteerd in een beperkte reeks porseleinen stukken die geïnspireerd zijn op het werk van de schilder.

“Als Belgisch familiebedrijf is het voor ons belangrijk om lokale kunst te ondersteunen en te promoten”, benadrukt Xavier Rombouts, gedelegeerd bestuurder. “Charline Lancel stond al heel lang op ons verlanglijstje, dus we zijn erg blij en trots dat we de kans hebben gekregen om met haar samen te werken.”

Natuur

Voor de creatie van de reeks ‘Cosmos’ liet de kunstenares zich inspireren door het leven en de elementen die ons omringen: de zonnestralen, de nerven van de bladeren, de vleugels van de vlinders… “Ik creëer visuals die mensen moeten uitnodigen om zich te verbinden met de natuur”, vat ze samen.

De exclusieve koffietassen zijn in zeer beperkte oplage – slechts 250 stuks per kleur – te koop via Rombouts.com voor 30 euro per set.

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters