PERSBERICHT: Bubble tea-pionier Gong cha opent shop in Brugge

30/06/2023

Share:

Met meer dan 1.900 winkels in 20 landen mag Gong cha zich wereldleider in ‘bubble tea’ noemen. De nieuwste Gong cha shop wordt op zaterdag 8 juli geopend in de Steenstraat 14 in Brugge, vlakbij de Markt.

Sinds enkele jaren is bubbelthee bij ons niet meer weg te denken. Het van oorsprong Taiwanese drankje heeft dan ook alles om te bekoren: kleurrijk en met de typische kleine bubbels.

Ter gelegenheid van de opening in Brugge op zaterdag 8 juli om 13 uur zullen de eerste 100 nieuwsgierigen een gratis bubbelthee met de beroemde tapioca-parels aangeboden krijgen. Tevens zullen er feestelijke Leeuwendansen worden opgevoerd.

Van Taiwan naar Brugge

Het verhaal van Gong cha begint in 1996 in Taiwan. Oprichter Wu opende er zijn eerste theewinkel. Het merk wordt snel ’the talk of the town’. Iedere dag staan mensen in de rij om de theevariaties te ontdekken. Kort daarna beslist Wu om meerdere winkels te openen, met dezelfde kwaliteitsvolle recepten.

In minder dan twee jaar heeft Gong cha 250 winkels over heel Azië. Niet veel later is de keten ook aanwezig in Australië, de Verenigde Staten, Mexico, Canada en Engeland. Gong cha is daarmee het snelst groeiende theemerk ter wereld. Vandaag de dag worden de kwaliteitsdrankjes in meer dan 1.900 winkels in 20 landen aangeboden.

Eeuwenoud vakmanschap 

In het oude China betekende ‘Gong cha’ het aanbieden van thee aan de keizer als eerbetoon. In de winkel van Wu wordt de thee bereid volgens het vakmanschap van een echte theemeester. Deze ambachtelijke waarden zijn nog steeds leidend voor het merk en bepalend voor het succes vandaag.

In elke winkel vind je het eeuwenoude vakmanschap terug: een perfecte balans tussen de hoeveelheid water en theeblaadjes, de temperatuur, de infusietijd, en de garnituur.

100 mogelijke combinaties

Dankzij de talrijke keuzemogelijkheden zijn meer dan 100 combinaties beschikbaar. Zo zijn er verschillende soorten dranken: originele thee en ‘milk tea’, zowel warm als met ijs, fruitthee, smoothies en koffie, waaraan je een ’topping’ kan toevoegen zoals de kleurrijke tapioca-parels (bubbels) of melkmousse van kokosmelk bijvoorbeeld. Daarna bepaal je zelf de hoeveelheid suiker en/of ijs voor jouw persoonlijke thee.

Mad Vision

Gong cha in Brugge wordt de vierde winkel in ons land – na Brussel, Bergen en Antwerpen. Ook in Luik wordt op zaterdag 8 juli een Gong cha geopend. De hoofdfranchisenemer Adlane Draou (Mad Vision), verantwoordelijk voor de uitbreiding in België, voorziet een verdere groei in andere Belgische en Europese steden dit jaar. Na eerst de grootste franchisenemer van O’Tacos te zijn geworden, GoFish geopend te hebben en de hoofdfranchise van Chick&Cheez in de Benelux verworven te hebben (met verschillende nieuwe vestigingen), is Adlane met zijn teams de grote uitdaging aangegaan om Gong cha in ons land te implementeren. De cijfers van het bedrijf zijn indrukwekkend: meer dan 150 FTE’s in België en een omzetgroei van meer dan 700% in vier jaar. Met dit vierde merk, en de tweede hoofdfranchise in portefeuille, verbergt Mad Vision zijn ambitie niet om een van de hoofdrolspelers van de QSR-industrie te worden.

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters