PERSBERICHT: Bäckerei Krümel opent deuren in de Efteling

04/12/2021

Share:

Vanochtend waren de eerste bezoekers te gast in Bäckerei Krümel, de nieuwe ambachtelijke bakkerij op het Max & Moritz Plein in de Efteling. De twee kwajongens hadden de sleutel van het pand in een broodmannetje verstopt, maar Bakker Krümel hield zijn hoofd koel. Toen de deuren eindelijk open konden, was het publiek welkom om als eerste te proeven van ambachtelijke ovenproducten zoals plaatgebak en broodpizza’s. Het restaurant met normaal gesproken 125 zitplaatsen binnen en 50 buiten is duurzaam gebouwd en wordt gasloos verwarmd. Met een investering van drie miljoen euro is dit het sluitstuk voor het Max & Moritz Plein, dat hiermee bijna aanvoelt als het Alpendorpje waar de jongens met hun moeder wonen.

Projectmanager Horeca, Melvin van Brakel licht toe: “Het gebouw doet denken aan een gezellige Duitse ‘Konditorei’ met als stralend middelpunt de nostalgische, dubbele oven. Hierin worden ovenproducten afgebakken voor ontbijt, lunch en diner. Met het ambachtelijke aanbod spelen we in op de wensen van onze bezoeker, die soms snel wil eten of juist iets langer de tijd wil nemen. Op de kaart staan onder andere thematisch ‘Schwarzwalder Kirschgebak’, plaatbrood met gatenkaas en ‘Flammkuchen-broodpizza’. Die combineren goed met koffiespecials of verse sappen. Onder de noemer ‘De Betere Keuze’ bieden we ook gezondere alternatieven aan, zoals volkoren- of groentevarianten en er zijn dieetvriendelijke en vegetarische belegsoorten. Mijn favoriet zijn de ‘Deugnieten’: zachte, zoete broodmannetjes in de vorm van de kwajongens Max en Moritz.”

Max en Moritz als broodmannetjes in de oven

De twee kwajongens Max en Moritz wonen in een schattig dorpje met hun moeder Frau Schmetterling. Zij drijven de dorpsbewoners tot wanhoop met hun streken. Op een avond worden ze door de bakker betrapt als ze koekjes willen stelen uit de bakkerij. Dan lijkt hun lot bezegeld. De boze bakker stopt hen als broodmannetjes in de oven. Als dat maar goed afloopt…

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters