PERSBERICHT: AZ Monica neemt beeld van Syrische kunstenares Sally Ghannoum in ontvangst

06/10/2021

Share:

Afgevaardigd bestuurder AZ Monica Geert Smits kreeg vanmiddag namens het voltallige ziekenhuispersoneel een kunstwerk van Sally Ghannoum overhandigd.

Naast talloze ziekenhuismedewerkers (artsen, verpleegkundigen en zorgkundigen) was ook de Antwerpse schepen, Els van Doesburg, bevoegd voor onder andere gezondheids- en seniorenzorg, bij de overhandiging aanwezig.

Sally is met haar familie gevlucht uit Aleppo en kwam naar België in 2015. Intussen heeft zij twee restaurants opgericht in Antwerpen.

Sally Ghannoum: “Toen de coronapandemie uitbrak, besloot ik met mijn familie om niet op te geven. We hebben de oorlog overleefd, we kunnen dit ook overleven, dacht ik. We hielpen buitenlandse coronapatiënten en brachten hen naar ziekenhuizen. Ik was getuige van de grote passie van artsen en verpleegkundigen en besloot om dit Syrische beeld aan hen op te dragen, als dank voor de inspanningen en offers die zij gemaakt hebben om ons veilig en gezond te houden. Een bescheiden blijk van waardering van de Syrische gemeenschap in Antwerpen.”

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters