PERSBERICHT: Alle internationale solarinnovaties onder één dak tijdens InterSolution 2024 in Flanders Expo

11/09/2023

Share:

Al 12 edities lang is InterSolution dé netwerk- en vakbeurs voor de solarbranche in de Benelux. Op 17 en 18 januari is het opnieuw verzamelen geblazen voor de koplopers in de wereld van zonne-energie voor de gerenommeerde solarbeurs in Flanders Expo in Gent (België). Gespreid over 10.000 m2 beursoppervlakte en overzichtelijk in één grote hal zullen de voornaamste aanbieders en producenten in de solarindustrie, uit alle hoeken van de wereld, hun innovaties onthullen op het vlak van zonnepanelen, zonnnecellen, omvormers, batterijen, montagesystemen en gerelateerde producten. Toegang is voorbehouden voor vakbezoekers en gratis via online registratie. Tijdens de nocturne op woensdag 17 januari is de beurs tot 20 uur te bezoeken.

Omdat InterSolution voor de meeste deelnemers de eerste beurs van het nieuwe jaar is, krijgen bezoekers er een goed beeld van de innovaties die de markt van zonnepanelen, omvormers, batterijen, laadoplossingen, montagesystemen, regeltechnieken, software en monitoring in 2024 in petto heeft. Zo levert de tweedaagse vakbeurs interessante contacten en opportuniteiten op voor exposanten én bezoekers (elektriciens, solarteurs, aannemers, installateurs, dakwerkers, loodgieters, architecten…) waar zij de rest van het jaar de vruchten van plukken.

De solarmarkt van morgen op 10.000 m2

Door de energie- en klimaatcrisis zijn de ogen wereldwijd gericht op de solarindustrie. De uitdagingen op het vlak van energietransitie zijn enorm. De solarmarkt ontwikkelt zich razendsnel en nieuwe spelers blijven de markt betreden. InterSolution biedt een compleet overzicht van de nieuwste oplossingen op het gebied van zonnepanelen (zowel opdak als indak), zonnecollectoren, omvormers, batterijen en energieopslag voor residentieel en commercieel gebruik. De beursvloer zal worden gevuld met de koplopers op hun terrein.

Ook software is een vast onderdeel geworden van het beursaanbod. Met de nieuwste lay-out- en calculatietools die op InterSolution te ontdekken zijn, kunnen projecten razendsnel berekend worden, inclusief materiaallijst, ballastplan en tekeningen voor op het dak. Op het gebied van montage is er een toenemende aandacht voor circulariteit en het beperken van materialen.

Naast de presentatie van de allernieuwste producten, diensten en technologieën op de markt, en het creëren van een netwerkomgeving voor bezoekers en standhouders, biedt InterSolution opnieuw een uitgebreid programma met Masterclasses, keynotes en presentaties van exposanten. De sessies over uiteenlopende onderwerpen vinden plaats op beide beursdagen en zijn gratis voor alle beursbezoekers.

“Ook deze editie van InterSolution wordt een platform dat door kennisdeling, samenwerking en innovatie de groei van de solarindustrie in de Benelux en de energieswitch verder stimuleert. Traditiegetrouw zullen er heel wat primeurs voor het eerst te zien zijn, en is de beurs de ultieme gelegenheid om op relatief korte tijd veel nieuwe contacten te leggen, kennis uit te wisselen en zakelijke kansen te ontwikkelen”, aldus beursmanager Delphine Martens. “Net als de sector blijft de beurs groeien. Deze editie zal zo’n 25% groter zijn dan vorige keer. Daarbij blijft kwaliteit primeren boven kwantiteit. We garanderen een kwaliteitsvol aanbod voor de bezoekers, en premium leads voor de exposanten.”

InterSolution in het kort

InterSolution is een ‘solarbrede’ beurs en biedt een 360°-overzicht van solargerelateerde toepassingen: batterijen, bedrading, fixatiesystemen, meet- en regeltechnieken, monitoringsystemen, montagesystemen, omvormers, productie-uitrusting, PV-modules, regulatoren, software, trackers, warmtepompen, zonneboilers, zonnecellen, zonnecollectoren, zonnepanelen enzovoort.

Alle grote spelers zullen opnieuw vertegenwoordigd zijn. Ruim 90% van de standruimte is reeds ingevuld. Naast heel wat trouwe exposanten, zullen ook enkele nieuwkomers zich voor het eerst aan de markt presenteren. Tal van vooraanstaande spelers hebben hun aanwezigheid bevestigd: Qcells, SMA Benelux, Esdec, Schäfer + Peters, Schletter, SoldarEdge, SAJ, Kostal, Niko, Growatt, GoodWe, Mounting Systems, Solax Power, Rexel, Cebeo, Carbomat, Baywa r.e., Ecostal, Sadef, Van der Valk Solar Systems, Preflexibel, Solis, Sungrow, Krannich Solar…

Dat maakt van InterSolution de niet te missen afspraak voor elke professional die in contact komt met de solarbranche in Belgie én Nederland, zoals elektriciens, solarteurs, fabrikanten, bouwaannemers, installateurs, studiebureaus, dakwerkser, loodgieters, architecten, verdelers, verwarmingstechnici, openbare besturen en andere solarprofessionals actief in consultancy, hiernieuwbare energie of zwembaden.

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters