PERSBERICHT: 70-jarige Efteling elke dag open in de herfst

23/09/2022

Share:

In de herfst ligt de Efteling er kleurrijk bij. In het Sprookjesbos ruik je de heerlijke herfstgeuren, en bezoekers kunnen genieten van de vele (overdekte) attracties en parkshows. Je kan tal van recente nieuwigheden ontdekken, zoals de duizelingwekkende handelsschuitjes van Sirocco en het avontureneiland Archipel, of de lekkernijen uit de oven van Bäckerei Krümel. Iedere dag wordt afgesloten met de spectaculaire watershow Aquanura. Het visuele spektakel CARO is verschillende keren per week te zien in het Efteling Theater.

Sirocco en Archipel

In dit jubileumjaar kreeg de Efteling twee nieuwe attracties: Sirocco en Archipel. In Sirocco stappen bezoekers in een handelsschuitje en beleven zij een duizelingwekkend avontuur wanneer er een wervelwind op zee opsteekt. Archipel is een spannend avontureneiland waar jonge ontdekkingsreizigers kunnen spelen en ontdekken, ook in de herfst. Samen met Vogel Rok vormen deze attracties de Wereld van Sindbad, een nieuw themagebied over Sindbad de Zeeman in Reizenrijk.

Ambachtelijke Bäckerei Krümel

Op het Max & Moritz Plein kan je sinds eind vorig jaar genieten van ambachtelijke ovenproducten zoals plaatgebak en broodpizza’s in Bäckerei Krümel. De bakkerij en het assortiment zijn geïnspireerd op het Alpenlandschap en de streken van Max en Moritz. Op de kaart staan herfstachtige hapjes zoals thematisch ‘Schwarzwalder Kirschgebak’, plaatbrood met gatenkaas en ‘Flammkuchen’.

Elke dag feest

De Efteling bestaat 70 jaar en daarom is de Efteling Happy Birthday Song iedere dag om 16.00 uur te horen in het park. Alle Efteling-medewerkers maken er op dat moment samen met de parkbezoekers een feestje van, ook tijdens de herfstvakantie!

CARO, een betoverende Efteling-theatershow

De familieshow CARO, vol humor, muziek en acrobatiek, is meermaals per week te zien in het Efteling Theater. Tijdens de herfstvakantie is dat op: 22, 23, 25, 26, 27, 29 en 30 oktober, en 1, 3, 4 en 5 november, telkens om 18.30 uur. In de voorstelling, waarin woorden overbodig zijn, draai je een ontroerend rondje mee in een carrousel vol herkenbare momenten uit het leven gegrepen. Tickets kosten 25 euro per persoon. Verblijfsgasten betalen slechts 10 euro.

Sprookjesachtig overnachten 

Wie tijdens de herfstvakantie meerdere dagen van de Efteling wil genieten, kan overnachten in de nabijgelegen Efteling-hotels of in de vakantiewoningen van de vakantieparken Bosrijk of Loonsche Land. Alle comfortkamers in het Efteling Hotel zijn recent vernieuwd. Verblijf is altijd inclusief onbeperkt toegang tot het attractiepark tijdens reguliere openingstijden.

Winter Efteling: vanaf 14 november 

Na de herfstvakantie, vanaf 14 november, wisselt het park van kleed voor de Winter Efteling.

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters