PERSBERICHT: 5 biologische must-haves volgens Biobey voor de ecologische zonneklopper

07/06/2022

De Belgische webshop Biobey maakt het eenvoudig om voor 100% biologische beautyproducten te kiezen.

Deel dit bericht:

In hun webwinkel Biobey.be bieden de zussen Amelia en Marha zorgvuldig geselecteerde en ecologisch verantwoorde verzorgingsproducten aan, én zijn ze glashelder over ingrediënten, productieproces en keurmerken. Bij elk product staat vermeld of het vegan is en vrij van gluten, parabenen of synthetische parfums. Transparant communiceren over de samenstelling van de producten is volgens Biobey de beste manier om ‘greenwashing’ aan te pakken. Hieronder vind je de top 5 van beautyproducten op Biobey die deze zomer niet in je ecologische toilettas mogen ontbreken!

Amelia en Marha hebben Biobey opgericht omdat ze merkten hoe lastig het is om zeker te weten dat de ingrediëntenlabels kloppen. Het is niet altijd makkelijk om schadelijke producten te vermijden omwille van de vele certificaten en labels die er op de markt zijn. Biobey zoekt naar biologische vervangers voor ingrediënten op basis van de ingrediëntentabel. Zoals grondstoffen afkomstig van biologische landbouw bijvoorbeeld, die niet alleen veel duurzamer zijn, maar die ook in Europa beschikbaar zijn. De volgende stap van de ondernemers is om ook de levering van de producten volledig ecologisch te maken.

Amelia: “Door objectieve en duidelijke informatie, en totale transparantie te verschaffen over de aangeboden producten, bindt Biobey de strijd aan tegen greenwashing. We hopen mensen bewuster te maken en zo een norm te zetten voor de producenten om het beter te doen.”

Top 5 verzorgingsproducten voor bio beach babes (en baby’s)

1. Herstellende Kamille crème – biologisch 50 ml (12,11 euro):
Deze herstellende crème is een natuurlijke verzachtende kamillecrème van het merk Argital. Ze is speciaal ontwikkeld voor de verzorging van de gevoelige of verbrande huid. De crème – bestaande uit natuurlijke kruidenextracten, biologische helende oliën en plantaardige eiwitten – herstelt de huid. Bovendien kalmeert de verzachtende en herstellende crème de huid die door brandwonden, uitslag en insectenbeten of zonnebaden beschadigd is.

2. SPF 30 gezicht zonnecrème Naobay 50 ml (25 euro):
De SPF 30-gezichtszonnecrème Naobay heeft een natuurlijke formule. De minerale filters vormen een dunne beschermlaag op het gezicht. Deze laag weerkaatst uv-stralen en beschermt zo de huid. De mineralen dringen niet in de huidlaag en hebben geen schadelijke invloed. Conventionele zonneproducten met synthetische filters zijn daarentegen gekend om hun negatieve gevolgen voor de huid en het lichaam.

3. After sun sheet mask – diep hydraterend 15 ml (5,95 euro):
Je huid zal je dankbaar zijn voor dit frisse, voedende sheet-masker na een dagje in de zon. Het Bioearth Vegan After sun sheet mask bevat biologische extracten van komkommer, pepermunt en hyaluronzuur en is vrij van minerale oliën, parabenen, microplastic, siliconen, alcohol en synthetisch parfum. Gemaakt van volledig biologisch afbreekbare cellulose en verpakt in gerecycleerd papier.

4. Natuurlijke hittebeschermende haarspray 200 ml (12,90 euro):
Deze vegan hittebeschermende haarspray op basis van biologische sapota-olie, saffraan, bruine algen en aloë vera-extracten beschermt het haar tegen hitte van styling producten en de zon. Daarnaast heeft het een voedende en verzorgende werking. Saffraan heeft net als bruine alg sterk antioxiderende eigenschappen. Bovendien is het een uitstekende stof voor diepe hydratatie. Spray het op het haar voor het drogen en het haar is weer glanzend, gevoed en zacht (én het ruikt heerlijk).

5. Ecologische toilettas (14,95 euro):
Een zonnige, elegante ecologische toilettas die groot genoeg is voor het bewaren van verzorgingsproducten, accessoires en beautyproducten. De duurzame toilettas is handgemaakt in België van gerecycleerd en ecologisch materiaal. Handig voor in de strandtas!

Noot voor de pers, niet voor publicatie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u terecht bij Kurt Peeters