PERSBERICHT: 35 jaar WEP, al 100.000 studenten naar het buitenland

10/03/2023

Share:

Al sinds 1988 helpt WEP jongeren die een deel van hun schooltijd in het buitenland willen doorbrengen. Anno 2023, 35 jaar later, maakte de Belgische organisatie het al voor 100.000 jongeren mogelijk om naar het buitenland te vertrekken. 

Met kantoren in België, Italië, Frankrijk, Spanje, Polen, Australië en Argentinië is WEP, opgericht door twee Luikenaren, aanwezig in drie continenten. Elk jaar helpt de organisatie bijna 10.000 jongeren in bijna 40 landen hun dromen te verwezenlijken.

WEP biedt met schoolprogramma’s en taalreizen in het buitenland jongeren een unieke ervaring die zij hun hele leven zullen herinneren. De reis maakt de jonge deelnemers volwassener en levert zelfvertrouwen en vaardigheden op voor de toekomst. De organisatie staat garant voor degelijke opvolging van de jongeren.

Favoriete bestemmingen

Bij de oprichting in 1988 werden uitsluitend reizen naar de Verenigde Staten georganiseerd. Na verloop van tijd zijn er vele andere bestemmingen bijgekomen, maar nog steeds kiest maar liefst 40% van de jongeren voor de ‘American Dream’. Canada is een tweede favoriete bestemming. De tweetaligheid van het land trekt jongeren aan om hun Frans en/of Engels bij te schaven. Andere geliefde landen zijn: Argentinië, Ierland, Zuid-Afrika, Frankrijk, Italië en Australië. In 2023 herwint Australië aan populariteit, nadat het land twee jaar gesloten was vanwege covid.

Vanaf het derde middelbaar

Veel jongeren maken gebruik van de overgang van het secundair naar het hoger onderwijs om een andere cultuur te ontdekken en een andere taal te leren. Nochtans mogen leerlingen in België al vanaf het derde middelbaar vertrekken. Vanaf 14 jaar verlaten honderden jongeren het land om een unieke ervaring op te doen voor een periode die kan variëren van twee maanden tot een heel schooljaar. Zij kunnen de in het buitenland gevolgde lessen hier laten erkennen.

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters