PERSBERICHT: 10e editie solarvakbeurs InterSolution op 19 en 20 januari in Flanders Expo Gent

24/09/2021

Share:

Na een jaar afwezigheid kan de vertrouwde jaarlijkse afspraak voor de solarprofessional – in alle veiligheid – weer doorgaan. Intussen al voor de tiende keer zal InterSolution, dé netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux, plaatsvinden in Flanders Expo Gent, op 19 en 20 januari 2022.
Hoe heeft de markt de covidpandemie doorstaan? Welke innovaties zijn mogelijke ‘game changers’? En wie zijn vandaag de dag de voornaamste spelers in uw branche? U ontdekt het met eigen ogen op InterSolution. De toegang is gratis mits online voorregistratie en exclusief voor professionele bezoekers.

InterSolution 2022 wordt een editie om naar uit te kijken. Niet alleen omdat het een jubileumeditie is, maar ook en vooral omdat solarprofessionals voor het eerst sinds lange tijd elkaar weer persoonlijk kunnen ontmoeten, kunnen netwerken en deals afsluiten met bestaande én nieuwe contacten. Beursmanager Delphine Martens: Ondanks alle digitale hulpmiddelen, zoals videoconferenties en chats, blijft de fysieke beurs het meest efficiënte platform om nieuwigheden in de markt te introduceren en te ontdekken, en om vruchtbare zakenrelaties te ontwikkelen.

De solarmarkt

Zonne-energie wordt in de komende decennia een van de voornaamste energiebronnen van België en Nederland. Net door de impact van de gezondheidscrisis begint het besef neer te dalen dat de zonne-energiesector een belangrijke bijdrage levert aan een meer duurzame wereld. Hieronder een greep uit de talloze ontwikkelingen die u op InterSolution 2022 kan ontdekken.

In Vlaanderen en Nederland blijft het aantal grootschalige zonnedaken en zonneparken stijgen. Met die opmars groeit eveneens de markt van onderhoud en monitoring. Ook voor montagesysteemfabrikanten blijven nieuwe toepassingen zich aanbieden: van indak tot opdak, van grondgebonden tot drijvend en van statisch tot zonvolgend. In toenemende mate zullen energieopslagsystemen ingezet worden om het elektriciteitsnet te onlasten en minder afhankelijk te worden van het net. Fabrikanten van omvormers voegen steeds meer nieuwe functies toe aan zonnepanelen, en maken van omvormers de spil in het energiemanagement van woningen en andere gebouwen. Naast zonnestroom heeft ook zonnewarmte een alsmaar belangrijker potentieel voor de verduurzaming in België en Nederland. Het ontwikkelen en delen van kennis ervan is daarom belangrijk.

Op InterSolution 2022 krijgt u een allesomvattend overzicht van nieuwigheden op het vlak van: batterijen, bedrading, fixatiesystemen, meet- en regeltechnieken, monitoringsystemen, montagesystemen, omvormers, productie-uitrusting, PV-modules, regulatoren, software, trackers, warmtepompen, zonneboilers, zonnecellen, zonnecollectoren, zonnepanelen…

Grote namen

Voor veel standhouders is de tweedaagse beurs – met laatavondopenstelling op woensdag – de voornaamste toegangspoort tot de Belgische solarmarkt. Tal van vooraanstaande spelers hebben hun aanwezigheid bevestigd, waaronder: SMA, Esdec, Huawei, Kostal, Premium Mounting Technologies, Avasco, Battery Supplies, Sadef, Wattkraft, Growatt, Rexel, Cebeo, Baywa r.e., Krannich Solar, Van der Valk Solar Systems, Xemex, PV Cycle, GPC Europe, SAJ, Carbomat, Schletter, Niko, Eco-Tronic… Reeds in augustus 2021, zo’n halfjaar voor de start van de beurs, was 75% van de beschikbare standruimte ingevuld.

Jubileumeditie

De vakbeurs vindt in 2022 voor de tiende keer plaats. In 2008, nog voordat de Vlaamse zonnepanelenmarkt tot recordhoogte zou stijgen, nam beursorganisator Delphine Martens het initiatief voor de allereerste zonne-energievakbeurs in de Benelux. Intussen is de solarmarkt volwassen geworden en is InterSolution uitgegroeid tot een gevestigde waarde voor iedereen die professioneel in aanraking komt met de solar business in België én Nederland, zoals elektriciens, solarteurs, fabrikanten, bouwaannemers, installateurs, studiebureaus, dakwerkers, loodgieters, architecten, verdelers, verwarmingstechnici, openbare besturen en andere solarprofessionals actief in consultancy, hernieuwbare energie of zwembaden.
Delphine Martens: “In de loop der jaren hebben we een uitstekende relatie opgebouwd met de belangrijkste spelers in de Belgische en Nederlandse solarmarkt. Zij weten dat ze bij InterSolution kunnen rekenen op uitsluitend waardevolle contacten en een zorgvuldige selectie van de bezoekersprofielen.”

Veiligheid is de prioriteit

Uiteraard staat InterSolution garant voor een professionele en veilige beurs, waarbij er géén beperking is op het aantal bezoekers, conform de geldende coronamaatregelen. De organisatie voorziet voldoende ventilatie en ruimte op de beursvloer, en belangrijke contactpunten worden regelmatig gedesinfecteerd. Voor catering worden de horecaregels gevolgd.

Praktisch

De vakbeurs InterSolution vindt plaats in Hal 8 in Flanders Expo Gent (België). Op woensdag 19 januari is de beurs geopend van 9.30 uur tot 20 uur. Op donderdag 20 januari zijn de openingstijden 9.30 uur tot 18 uur. Vooraf registreren voor een gratis bezoek aan InterSolution 2022 is noodzakelijk en kan op de website. Daar vindt u ook regelmatig een update van de deelnemende exposanten.

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters