PERSBERICHT: Gong cha komt naar Vlaanderen

16/01/2023

De wereldleider in 'bubble tea' opent zijn eerste Vlaamse winkel op 21 januari in het centrum van Antwerpen.

Share:

Met meer dan 1.900 winkels in 20 landen is Gong cha de wereldleider in ‘bubble tea’. Na de succesvolle lanceringen in het winkelcentrum Docks in Brussel en afgelopen weekend in Bergen, komt de Taiwanese keten naar Vlaanderen. De eerste Vlaamse winkel wordt op zaterdag 21 januari geopend aan de Schoenmarkt in Antwerpen.

Sinds enkele jaren is de ‘bubble tea’-trend niet meer weg te denken. Het Taiwanese drankje heeft alles in huis om te bekoren: fris, kleurrijk en origineel, met de typische kleine bubbels.

Ter gelegenheid van de opening in Antwerpen op zaterdag 21 januari om 11 uur zullen de eerste 100 nieuwsgierigen de smaken Milk Tea (vegan), met de beroemde tapioca-parels, en Peach Green Tea gratis kunnen proeven. De volgende dag, op zondag 22 januari, zullen er Leeuwendansen opgevoerd worden vanaf 11 uur.

Van Taiwan naar Antwerpen

Het verhaal van Gong cha begint in 1996 in Taiwan. Oprichter Wu opent er zijn eerste theewinkel. Snel wordt het merk ’the talk of the town’. Iedere dag staan mensen in de rij om de smakelijke theevariaties te proeven. Kort daarna beslist Wu om meerdere winkels te openen, met dezelfde kwaliteitsvolle recepten.

In minder dan twee jaar heeft Gong cha 250 winkels over heel Azië. Maar de keten is niet veel later ook aanwezig in Australië, de Verenigde Staten, Mexico, Canada en Engeland, en wordt daarmee het snelst groeiende theemerk ter wereld.

Eeuwenoud vakmanschap 

In het oude China betekende ‘Gong cha’ het aanbieden van thee aan de keizer als eerbetoon. In de winkel van Wu wordt de thee bereid met het vakmanschap van een echte theemeester. Deze ambachtelijke waarden zijn nog steeds leidend voor het merk en bepalend voor het succes.

In elke winkel vind je dit eeuwenoude vakmanschap terug: het perfecte huwelijk tussen de hoeveelheid water en theeblaadjes (los, zonder zakje of poeder), de juiste temperatuur, de juiste infusietijd, geserveerd met de beste garnituur.

100 mogelijke combinaties

Dankzij de talrijke keuzemogelijkheden zijn meer dan 100 combinaties beschikbaar! Allereerst zijn er verschillende soorten dranken: originele thee en melkthee, zowel warm als met ijs, fruitthee, smoothies en koffie, waaraan je een ’topping’ kan toevoegen zoals ‘bubbles’ of melkmousse van kokosmelk bijvoorbeeld. Daarna kies je de hoeveelheid suiker en/of ijs voor jouw persoonlijke thee.

Mad Vision

Gong cha in Antwerpen wordt de derde winkel in ons land – na Brussel en Bergen – en de eerste in Vlaanderen. De hoofdfranchisenemer Adlane Draou (Mad Vision), verantwoordelijk voor de uitbreiding in België, voorziet een verdere groei in andere Belgische en Europese steden dit jaar. Na eerst de grootste franchisenemer van O’Tacos te zijn geworden, GoFish geopend te hebben en de hoofdfranchise van Chick&Cheez in de Benelux verworven te hebben (met verschillende nieuwe vestigingen), is Adlane met zijn teams de grote uitdaging aangegaan om Gong cha in ons land te implementeren. De cijfers van het bedrijf zijn indrukwekkend: meer dan 150 FTE’s in België en een omzetgroei van meer dan 700% in vier jaar. Met dit vierde merk, en de tweede hoofdfranchise in portefeuille, verbergt Mad Vision zijn ambitie niet om een van de hoofdrolspelers van de QSR-industrie te worden.

Adres: Schoenmarkt 12, Antwerpen
Open vanaf zaterdag 21 januari om 11 uur

Note to press, not for publication:

For more information and/or images, please contact Kurt Peeters