Geniet van lentekriebels in de Efteling

05/03/2024

Share:

De Efteling, het sprookjesachtige attractiepark net over de Nederlandse grens, is alle dagen van het jaar geopend, en dus ook tijdens de paasvakantie en de lente. Je kan er bij ‘In den Swarte Kat’ proeven van de sfeer van Danse Macabre (de nieuwe attractie die dit najaar geopend wordt), of sprookjesachtig verblijven in de nieuwe Droomvlucht Suite in het Efteling Hotel. In het attractiepark genieten de Sprookjesbosbewoners van de eerste lentezon en de natuur bloeit weer volop! Maar ook buiten de grenzen van het park kan je de sprookjes van de Efteling beleven. De ‘Efteling-musical: een Gi-ga-gantisch avontuur’ toert dit voorjaar in Belgische theaters. En de spannende familiefilm ‘De Legende van de Familie Vos’, onder meer met Clara Cleymans, is ook in de Belgische bioscopen te zien. 

De Efteling maakt zich op voor een nieuw seizoen vol verwondering, avontuur en bloeiende pracht. De natuur ontwaakt uit haar winterslaap en de geur van bloesems zweeft door de lucht. Bezoekers zijn getuige van een overvloed aan bloemen in volle bloei, terwijl de bomen weer tot leven komen en het park omtoveren tot een lenteparadijs. Geniet van de vele attracties en laat je overvallen door de lentekriebels!

Proef de sfeer van Danse Macabre bij ‘In den Swarte Kat’

Het themagebied rondom de nieuwe attractie Danse Macabre, de plek waar vroeger het Spookslot stond, is nog in volle ontwikkeling. Maar bezoekers kunnen nu al terecht in het nieuwe horecapunt ‘In den Swarte Kat’ voor verse broodjes, salades, wraps, dranken en lekkernijen. Je kan de versnaperingen meenemen of direct nuttigen op het terras. Het verhaal achter dit horecapunt is dat de Familie Charlatan, het entertainment van het themagebied, deze voormalige taveerne in gebruik heeft genomen als kruidenierswinkel. ‘In den Swarte Kat’ maakt deel uit van het mysterieuze Huyverwoud, dat vanaf dit najaar het griezeligste stukje Efteling vormt.

Dromen met ogen open in de Droomvlucht Suite

De Droomvlucht Suite in het Efteling Hotel, vlak naast het attractiepark, is recent geopend. De nieuwe themasuite, die gebaseerd is op de populaire gelijknamige attractie, is maar liefst 53 m2 groot en van alle comfort voorzien. Het romantische tweepersoons-hemelbed staat in het midden van de kamer. Het stapelbed – met een verborgen extra slaapplaats – bevindt zich in de toren van het hotel, onder een houten plafond met bloemen.

Beleef de Efteling buiten het park

Voor of na je (lente)bezoek kan je de Efteling ook buiten de muren van het park beleven. De interactieve ‘Efteling-musical: een Gi-ga-gantisch avontuur’ is ook in Belgische theaters te zien: op 26 mei in de Stadsschouwburg in Antwerpen, en op 15 juni in Cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. De spannende familiefilm ‘De Legende van de Familie Vos’, die zich afspeelt in de betoverende omgeving van de Efteling, loopt momenteel in de Belgische bioscopen van Kinepolis.

Note to press, not for publication:

For more information and/or images, please contact Kurt Peeters