Efteling pakt uit met langere openingstijden tijdens de zomermaanden

26/06/2024

Share:

Nu de zomer begonnen is, pakt de Efteling uit met meer entertainment in het park en ruimere openingstijden, meestal tot 22 uur. Nieuw deze zomer zijn onder andere ‘Python Pietje Presenteert: The Steelcrew’ op het Ruigrijk-podium en de voorstelling ‘Een avond met Wolf’ in het openluchttheater in het Sprookjesbos. Ook entertainment van eerdere zomers keert terug. Zo kunnen bezoekers weer oog in oog staan met de Djinn, de reusachtige bewaker uit Fata Morgana, en komen de elfjes van Droomvlucht sprookjesachtig tot leven. De Speelweide midden in het park wordt weer omgetoverd tot Zomerstrand, met onder andere een gigantisch zandkasteel en dit jaar muzikaal entertainment van ‘The Red Noses Boogie Boys’. 

In de zomermaanden wandelen prinses Pardijn en andere Efteling-bewoners door het park voor spontane ontmoetingen en wonderlijke fotomomenten. Het zomerprogramma van de Efteling gaat op 28 juni van start en duurt tot en met 1 september. Het park is dan zowel doordeweeks als in het weekend langer geopend, tot 22 uur (tot 4 juli is het park open tot 21 uur). Wie zich tijdens de zomermaanden meer dan één dag en avond wil onderdompelen in de wereld van de Efteling, kan blijven slapen in verschillende hotelkamers of vakantiewoningen in het Efteling Hotel en in de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land.

Een greep uit het zomerse entertainment in de Efteling

Openluchttheater in het Sprookjesbos – Een avond met Wolf 
Ontmoet de meeste bekende en beruchte bewoner van het Sprookjesbos: Wolf. Luister hoe hij adembenemend zingt en het échte verhaal vertelt over wat er gebeurd is tussen hem en Roodkapje (Nederlands gesproken). Tussen 16.30 en 20 uur is Wolf vier keer te zien en ook beschikbaar voor een meet & greet – voor wie durft.

Zomerstrand – The Red Noses Boogie Boys
Deze beachboys stranden iedere dag aan om de meest swingende muziek te verzorgen en dat zorgt voor een echte zomervibe.

Python-podium in Ruigrijk – Python Pietje Presenteert: The Steelcrew
Op het Python-podium in Ruigrijk – het parkdeel met de ruigste achtbanen zoals de Python, Joris en de Draak en Baron 1898 – komt dit jaar het bekende personage Python Pietje tot leven. Bij de achtbaan geeft hij met zijn meetlat aan wie groot genoeg is om een ritje te maken. Deze zomer heeft hij zijn muzikale percussievrienden uitgenodigd.

Fata Morganaplein – Djinn
Dappere bezoekers staan oog in oog met de Djinn uit Fata Morgana! Deze vijf meter grote schatbewaker van de Sultan komt een kijkje nemen buiten de paleismuren. De bezoekers van de Efteling zijn toch niet van plan om zijn schat te stelen? De Djinn houdt iedereen goed in de gaten.

Ton van de Venplein – Droomvluchtelfjes 
De Elfjes uit Droomvlucht komen buiten spelen. Bezoekers kunnen heerlijk schommelen met de Elfjes in de bloemrijke Droomvluchttuin.

Verkoelende waterattracties: heropening Piraña

De 600 meter lange waterattractie Piraña heropent zaterdag 29 juni na een verbouwing. De woeste rivier heeft gloednieuwe waterspuwers. Deze zorgen ervoor dat iedereen kletsnat uit de Piraña komt. Ook waterachtbaan De Vliegende Hollander zorgt voor verkoeling. Kleine avonturiers hebben grote kans op natte voeten in waterspeeltuin Archipel.

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters