Efteling onthult openingsdatum en binnenkant van nieuwe attractie Danse Macabre

11/07/2024

Share:

Al twee jaar wordt er dag in dag uit gewerkt aan een nieuwe attractie in de Efteling: Danse Macabre. Op de plek waar vroeger het Spookslot stond, verrees beetje bij beetje een mysterieuze abdij met een huiveringwekkende geschiedenis. Het vervallen gebouw is inmiddels in volle glorie vanachter de bouwhekken te bewonderen. Voor het eerst deelt de Efteling nu beelden van de binnenkant van de abdij, met recent geplaatste koorbanken, oude elementen uit het Spookslot die zijn hergebruikt en een immens groot orgel. Vanaf 31 oktober 2024 opent Danse Macabre de deuren voor de bezoekers van het attractiepark. 

De attractie Danse Macabre is een spookspektakel vol duistere wendingen, waar elke rit 108 zielen in kunnen plaatsnemen om ’te dansen’ op de melodie van het gelijknamige muziekstuk van de Franse componist Camille Saint-Saëns. Het ontwerpteam heeft diverse abdijen in België bezocht om inspiratie op te doen. 

Ontwerper Jeroen Verheij: “Het bizarre – en ook tegelijkertijd het mooie – is dat je als ontwerper met schetsen aan het begin stond van wat we vandaag daadwerkelijk kunnen betreden. Dat betekent dat ik nu eigenlijk in mijn eigen tekening sta. Ik hoop dat onze bezoekers overdonderd worden door wat ze zien en meemaken als ze straks deze kapel binnenkomen. Het is een enorm indrukwekkende ruimte. Dit wordt een onvergetelijke attractie.” 

Over Danse Macabre

Vanaf 31 oktober laat de Efteling bezoekers van Danse Macabre dansen op een grote draaischijf van 18 meter doorsnee. Op deze vloer staan 6 kleinere draaischijven, met ieder 6 koorbanken waarin in totaal 108 bezoekers kunnen plaatsnemen. De grote draaischijf zal stijgen, kantelen en dalen, en als een munt ronddraaien voordat deze plat valt. Het spectaculaire ritsysteem van Danse Macabre is uniek in de wereld en maakt zijn debuut bij de Efteling. Het 20 meter hoge attractiegebouw ligt in een compleet nieuw mysterieus themagebied van 17.000m² met horeca, retail en bijpassend entertainment: het Huyverwoud.

Huyverwoud

Bezoekers van de Efteling betreden het griezeligste stukje Efteling via een onheilspellend abdijplein. Daar vinden ze onder meer duistere horecalocaties In den Swarte Kat en ’t Koetshuys en toiletvoorziening De Laetste Hoop. De familie Charlatan en hun bijzondere draaiorgel Esmeralda zorgen voor griezelig entertainment. Via een poort lopen bezoekers vanaf 8 jaar de ‘wachtreis’ in. Deze wachtrij vol beleving leidt hen via de kruisgang, een mysterieuze kruidentuin, een grimmig kerkhof en een griezelig woud naar de ingang van Danse Macabre. Daar wacht hen een spookspektakel vol duistere wendingen.

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters