Efteling brengt voorleessprookjes tot leven

04/07/2024

Share:

Ter ere van de Dag van het Sprookje, 7 juli, brengt de Efteling zeven Wonderlijke Voorleessprookjes uiteen online omgeving waar de voorlezer een hoorspel creëert door een verhaal voor te lezen. Met Wonderlijke Voorleessprookjes wil de Efteling ouders en verzorgers stimuleren om samen met hun kind(eren) de bekende sprookjes te lezen. De originele en herkenbare geluiden uit het Sprookjesbos, die hoorbaar zijn tijdens het lezen, maakt het voorlezen extra leuk. Dat is goed voor de woordenschat van peuters en kleuters. En het kan altijd en overal, vanaf een smartphone of tablet, thuis of op vakantie. De Wonderlijke Voorleessprookjes zijn vanaf nu voor te lezen via de website van de Efteling.

Het gelach van het volk wanneer de keizer in zijn blootje verschijnt, het geluid van de schaar die de buik van de wolf openknipt om Roodkapje te redden, en de heks uit Hans en Grietje die zich afvraagt wie er aan haar huisje zit te knabbelen. De Efteling is in 1952 begonnen met het Sprookjesbos, een wonderlijke plek waar bekende sprookjes tot leven komen. Nu, 72 jaar later, brengt de Efteling bekende sprookjes weer terug naar de voorlezer, met Wonderlijke Voorleessprookjes. De Efteling biedt zeven korte versies van de populaire sprookjes aan, waaronder Hans en Grietje, Roodkapje en Sneeuwwitje.

Hoe werkt het?

Ga op je smartphone, tablet of laptop naar efteling.com/voorleessprookjes. Kies één van de zeven sprookjes en zet de microfoon aan door op het scherm op de rode knop te drukken. Je hoort dan de welbekende melodie, Menuet in G, van de muzikale paddenstoelen. Begin met voorlezen en laat je verwonderen door de geluiden uit het Sprookjesbos. Van de snurkende wachter uit het sprookje Doornroosje tot het gemekker van het kleinste geitje uit het sprookje De Wolf en de zeven Geitjes.

Dag van het Sprookje op 7 juli

Stichting Natuurpark de Efteling opende in 1952 een wonderlijke plek vol sprookjes, sagen en legenden. In het hart van de Efteling ligt het Sprookjesbos, de plek waar sprookjes tot leven komen. De Efteling wordt niet voor niets ‘Hoeder van de sprookjes’ genoemd. Dat wordt gevierd met de ‘Dag van het Sprookje’ op de zevende dag van de zevende maand, want zeven is een sprookjesgetal. Wie kent niet de zeven geitjes die de wolf te slim af zijn, of de zeven dwergen die Sneeuwwitje in huis nemen? Of denk aan de zeven zeereizen van Sindbad de Zeeman of de zevenmijlslaarzen waarmee Klein Duimpje aan de reus ontsnapt.

Note to press, not for publication:
 
For more information and/or images, please contact Kurt Peeters